Zendingsorganisatie in Haïti vraagt gebed voor land na moord president

Door: David Vanderpool

“Haïti, het armste land van het westelijk halfrond, heeft bevestigd dat haar president, Jovenel Moise, is vermoord. Door onderlinge gevechten, de ontbinding van het parlement, het ontbreken van een bevestigde premier en een gebrek aan vertrouwen in regeringsleiders, is de politieke situatie instabiel. Dit leiderschapsvacuüm opent de deuren voor bendes en kartelleiders om nog meer controle uit te oefenen.

“We treuren met het Haïtiaanse volk dat al jaren lijdt onder bendegeweld en politieke instabiliteit”, schrijft zendingsarts dr. David Vanderpool, die de zendingsorganisatie ‘Live Beyond’ in Haïti leidt. Massamoorden, honderden ontvoeringen, gewelddadige rellen en protesten hebben bedrijven, scholen en het dagelijks leven ontwricht. Veel kerken en organisaties hebben in deze moeilijke tijden geworsteld om voor hun mensen te zorgen.

In de afgelopen drie jaar is de basismanager van onze organisatie vlak buiten onze poorten vermoord. Een tweede basismanager en businessmanager werden gekidnapt en vijf dagen lang gemarteld. We maakten tientallen overvallen mee, kinderen van verschillende stafleden werden ontvoerd en één van onze Amerikaanse teamleden is aangevallen.

Onze tweede basismanager en onze businessmanager werden op wonderbaarlijke wijze vrijgelaten zonder dat er losgeld werd betaald. Ze lijden echter nog steeds onder het opgelopen trauma. Helaas is dit geen ongewoon verhaal in Haïti.”

“De enige hoop voor Haïti is dat mensen hun vertrouwen stellen in de Waarheid en Wegen van de Heer Jezus Christus.”

Voodoo
“De mensen in Haïti zijn bang en hun geloof wordt op de proef gesteld. In tijden van duisternis schijnt het Licht van Jezus helder, maar angst kan mensen ook wegtrekken van de Waarheid. Voodoo komt nog steeds veel voor en voodoopraktijken spreken veel mensen aan in moeilijke tijden. Satans greep op Haïti heeft echter alleen maar geleid tot politieke chaos, extreme armoede en ziekte.

Het is waar dat er in Haïti veel is om mensen in de greep van angst te houden. De duisternis is reëel, zowel door een gebrek aan elektriciteit, maar ook vanwege de diepe duisternis van satan. Dood en ziekte lijken op elke straathoek te zijn en gewelddadigheid maakt dat iedereen op elk moment waakzaam moet blijven.”

Enige hoop
“Maar als christenen vrezen we maar één ding. We vrezen de Almachtige God. Als Hij aan onze zijde is, wat kan de mens ons dan aandoen? Er zijn mensen die kunnen slaan, beroven en zelfs doden, maar zij zijn niet degenen voor wie we bang moeten zijn. We vrezen Degene die macht heeft over leven en dood en Die zowel ziel als lichaam kan vernietigen in de hel.

De enige hoop voor Haïti is dat mensen hun vertrouwen stellen in de Waarheid en Wegen van de Heer Jezus Christus. Moge Hij deze moeilijke tijden gebruiken om de harten van de mensen tot Hem te keren.

Bid op deze donkere dag alsjeblieft dat:

  • het geloof en het vertrouwen van gelovigen sterk zal zijn;
  • de vrede van God Haïti zal doordringen;  
  • er goddelijke leiders zullen opstaan om een ​​einde te maken aan deze onrust;
  • God Zijn Kerk zal blijven gebruiken om voor de armen te zorgen.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen