Zeven evangelisten leiden 8 mensen tot Jezus in anderhalf uur, tijdens schatzoeken

De zaterdag voor Pasen was het weer zover. Schatzoeken. Na de training gingen de zes mensen, die de training ontvangen hadden en de trainer, in drie groepjes de straat op, gewapend met de schatkaart, de indicaties die ze persoonlijk van de Heilige Geest ontvangen hadden en zo’n zeventig tasjes met evangelisatie materiaal en wat lekkers om uit te delen.

Tekst: Arie de Paauw

Naast vier deelnemers die meer of minder ervaring hadden, gingen ook twee jonge mensen, die helemaal van de Veluwe naar Rotterdam gekomen waren mee de straat op.

Groep 1
Groep één had meteen al beet, net buiten de poort. Een vrouw, die voldeed aan de beschrijving rode jas en blond haar werd aangesproken. Ze sprak Engels. Het zette haar tot nadenken en ze gaat de livestream van Mozaïek 0318 bekijken, die Engels ondertiteld wordt. Even verderop spraken ze weer iemand aan. Ook zij stond open, maar vond de stap om Jezus in haar hart aan te nemen nog net te groot. Maar ze kreeg de uitdaging mee om in de tijd waarin het stil is, met God te praten.

Groep 2
Groep twee liep richting de passage, omdat één van hen een grote groep mensen had gezien. Terwijl ze met iemand aan het praten waren, die wat mokkig was, zagen ze even verderop een oudere vrouw ten val komen. Ze snelden daar heen en hielpen haar overeind. Niemand van de omstanders stak een hand uit. Ze begeleidden haar naar huis en ze vroeg hen binnen. Onderweg hadden ze al het nodige gedeeld en in de veiligheid van haar woonkamer gaf ze haar leven aan Jezus! Ze was dus echt voor Hem gevallen. Dit nam natuurlijk nogal wat tijd in beslag, dus konden ze verder niet veel meer doen dan de tasjes, die gretig aftrek vonden, uitdelen.

Groep 3
Groep drie ging richting Oostplein, omdat een van hen Metrostation had gekregen. Onderweg deelden ze tasjes uit en een Turks Johannesevangelie aan een Engels sprekende Turkse jongen. Ook kwamen ze een vrouw met twee kinderen tegen, die aan de beschrijving voldeed: blauw jasje, blond haar. Ze raakten in gesprek en het bleek dat haar moeder niet zolang gelden gedoopt was in ‘Kom en Zie’, de zendende gemeente. Samen met haar dertienjaar oude zoon, gaf ze geroerd haar leven aan Jezus. We checkten nog even de lijst en noemden een kapot huwelijk. Ook dat bleek te kloppen. Er werd aan herstel gewerkt, maar het vlotte niet zo, dus hebben we daarvoor gebeden. Ze vervolgden met blijdschap hun weg naar haar moeder, die jarig was. Kun je een mooier cadeau krijgen dan te horen dat je kind en kleinkind Jezus in hun hart hebben?

We gingen verder naar de supermarkt met de primaire kleuren, omdat de andere twee die op hun lijstje hadden doorgekregen. Terwijl de teamleider twee mensen tot Jezus leidde, deden de andere twee dat met Thomas, met een kratje bier nog op zijn bagagedrager. Even verderop kwamen we bij een koffietent, die coffee2go verkocht. Het was er best druk. Allemaal buitenlandse ex-studenten, die in Rotterdam zijn blijven hangen, met verschillende nationaliteiten. Met een Italiaan en een Griek raakten we aan de praat en samen gaven ze, in het Engels hun leven aan Jezus!

Vruchtbare middag
Zo was dat een vruchtbare middag en weer bijzonder om mee te maken hoe de Heilige Geest je leidt. En uiteraard zijn de tasjes ontvangen gevuld met zaad, wat ook tot wasdom zal komen. Wil je dit ook eens mee maken? Op 1 mei doen we het weer. Kijk op www.schatzoeken.net 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen