Zeven sleutels voor het leven in vrijheid

We zijn bezig met een serie over leven in vrijheid, aan de hand van het boek ‘Leef vrij’. Dit boek is geschreven door Henrieke Koelewijn en Sida Digristina-van Diermen. Ze nemen ons in het boek mee op reis naar een leven in vrijheid en verbondenheid met Jezus. Ze bieden ons zeven sleutels naar vrijheid vanuit het verhaal van de verzoekingen van Jezus in de woestijn. Met een aantal korte filmpjes geven ze meer context aan de reis die ze samen hebben doorgemaakt.

Psychologie en de Bijbel
In de afgelopen anderhalf jaar hebben Sida en Henrieke zich verdiept in het thema ‘vrij leven’. God bracht hen bij elkaar en ze gingen het gesprek aan. Ze ontdekten dat psychologie en de Bijbel elkaar heel mooi aanvullen. Sida heeft verschillende Bijbelscholen gevolgd en Henrieke heeft de opleiding toegepaste psychologie gedaan. Sida vertelt: ”De Bijbel is eigenlijk, vind ik, een groot psychologieboek op zich. God heeft zo ons welzijn op het oog.”

Wijsheden
Henrieke haakt hierop aan en geeft aan dat er in de Bijbel bijvoorbeeld wordt verteld hoe we om kunnen gaan met strijd. Ook ziet ze bijvoorbeeld Jezus en Paulus ons veel wijsheden geven. Beide zijn ervan overtuigd dat we er echt veel van kunnen leren.

Zeven sleutels
Henrieke en Sida hebben zeven sleutels gevormd tot een vrijer leven. In de video van vandaag delen ze deze zeven sleutels.

1. Identiteit
2. Ik ben goed genoeg
3. Waarheid
4. Vertrouwen
5. Aandacht
6. Autoriteit
7. God alleen

Henrieke legt uit: ”Deze zeven sleutels hebben we eigenlijk zo gevormd met het idee dat je die thema’s ook echt kan gebruiken als sleutels om gewoon deuren te openen naar een meer vrij leven.” Voor een vrij en lichter leven mogen we leren van Jezus.

Bekijk hieronder de video:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen