Zevental ‘verscheidene’ bands aanbaden God twaalf uur lang in Nijkerk: “Dit heeft ook impact op Nederland”

Op zaterdag van 10 uur ‘s ochtends tot 22 uur ‘s avonds aanbaden zo’n 230 mensen door de hele dag heen God. Een grote groep aanbiddingsbands, samen met aanbidders, zochten God en waren er volgens organisator Sanne Paas getuige van dat ‘de hemel de aarde raakte.’ “De kracht van God kwam naar beneden op zoveel mensen”, zegt Paas opgetogen. Ze blikt terug op de Worship Marathon die op 16 oktober plaatsvond.

Ze vertelt: “We kwamen met veel aanbiddingsbands samen en waren erop gericht om in al onze verschillende uitingsvormen, God te aanbidden. Ik merkte weer hoe krachtig het is om in eenheid te opereren.”

“Je zet samen de hele dag apart om God te aanbidden en te luisteren wat Hij wil doen. Soms was er veel rust, op andere momenten werd er keihard gedanst. Het was mooi om te zien hoe elke band, met z’n eigen kleur, de ander zo goed aanvulde.”

De volgende bands waren aanwezig:

Micha en Edward van den Hoonaard en band
Capitol Worship
Julian Goedhart en band
Ilai en Egbertje Lojenga en band
Break Free Worship
Loft Worship
Royal Imprint

Specifiek gebed
Er werd ook gebeden tussendoor, voor zowel de Nederlandse kerkelijke leiders als de politieke leiders. Daarnaast was er tijd gereserveerd om specifiek te bidden voor de zieken. “Daarbij was er een jongeman die als kind veel afwijzing van zijn ouders heeft ervaren – en ervoer hoe deze lasten van hem werden afgenomen. Terwijl hij innerlijk werd genezen, ging ook zijn chronische rugpijn weg.”

“God beweegt door de woorden die we uitspreken, de proclamaties, de aanbidding.”

Voor Sanne zelf was het bijzonder toen ze haar zelfgeschreven lied ‘God of miracles’ zong. “Het bijzondere is dat als ik die zing, dat er bijna altijd iets bijzonders gebeurt. Dat was zaterdag ook het geval. Mensen knielden neer, waren in tranen – vol ontzag voor God, anderen vielen. Het was een bijzonder moment. Het toont ook aan hoe verscheiden de emoties zijn die God naar boven brengt.”

Effect op Nederland
Sanne gelooft dat zulke dagen, diep in Gods aanwezigheid, niet alleen krachtig zijn voor de bezoekers, maar zelfs effect hebben op ons land. “God beweegt door de woorden die we uitspreken, de proclamaties, de aanbidding. Dat zet iets vrij in de geestelijke wereld. Het heeft effect.”

De man van Sanne, Matthijs, vond het ook bijzonder hoe iedereen z’n eigen stijl had. Sommige sets waren heel rustig en meer traditioneel, terwijl er ook ‘wildere’ bands waren. “Er zat van alles tussen, maar onderling was er zo’n sterke verbondenheid. Theologische verschillen, of verschillen in stijlen, verdwijnen naar de achtergrond.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen