Zit je in een onmogelijke situatie? God baant een weg!

Een aantal jaar geleden ging ik op campagne in India en daar werd mijn vertrouwen op God sterk beproefd. Ik kreeg een telefoontje van mijn eventcoördinator en hij zei: ‘David, we hebben een probleem, de hindoes willen niet dat je komt.’ Ik vloog er toch heen. Eenmaal in India kwam er zelfs een arrestatiebevel dat als ik zou preken, ik zou worden opgepakt. “Wat moet ik doen?”, riep ik uit naar God. Ik had geen flauw idee.

Voor het podium
Toen gaf God me een mooie tekst uit Handelingen 28:31: ‘Zij predikten het Koninkrijk van God zonder dat ook maar iemand het hen belette.’ Met die tekst ging ik op weg. Eenmaal ter plaatse, stond er een massa mensen te wachten, maar ook achttien politieagenten – om me te arresteren als ik zou preken. Ik zei: ‘Heer wat moet ik doen?’

“Toen ik thuis was dacht ik terug, hoe heb ik dit gedurfd? Maar op zo’n moment nam de Heilige Geest alles over.”

Toen kwam het antwoord uit de hemel. God liet me zien dat ik niet óp, maar voor het podium moest gaan staan. Vanaf daar riep ik de tweeduizend mensen op om zo dicht mogelijk bij mij te gaan staan. Zo konden mensen me horen en kon de politie mij niet zien. Ik begon op te scheppen over mijn Jezus en vertelde de beste verhalen over Hem. Ik zei: ‘Als je gelooft, kan Hij dezelfde dingen in jou doen.’ De mooiste tekenen en wonderen gebeurden!

Heilige Geest
Toen ik thuis was, dacht ik terug, hoe heb ik dit gedurfd? Maar op zo’n moment nam de Heilige Geest alles over. En ik geloof dat het leven met God niet buiten zulke uitdagingen om gaat. Vooral als je zingt: ‘Waar U gaat, zal ik gaan, wat U zegt, zal ik zeggen!’ Ondanks dat de situatie moeilijk was, hielp God mij er weer uit.

Ik wil je hiermee bemoedigen! Ga jij door een situatie die onhoudbaar lijkt? Blijf God vertrouwen, Hij heeft het antwoord!

Deze blog is geschreven door David de Vos. Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen