‘Ik heb mijn geluk bij Hem gevonden’; twintig jongeren gedoopt in Amsterdam

Dit weekend werden weer veel mensen gedoopt in Nederland. Onder andere bij Young Kings and Young Queens in Amsterdam vond een doopdienst plaats. Zo’n twintig jongeren werden gedoopt. “We kunnen proberen te omschrijven wat God heeft gedaan, maar er zijn niet genoeg woorden om Zijn grote genade te omschrijven”, delen ze op hun Facebook-pagina. Lees hier een aantal getuigenissen:

 • Geen twijfel meer
  “Ik heb heel lang getwijfeld of dit de juiste keuze was voor mij. Er waren veel mensen die hun mening hadden klaarstaan over het geloof. Daardoor twijfelde ik nog meer. Ik ben de Heer dankbaar voor hoe Hij de afgelopen maanden mijn leven heeft veranderd. Vreemd dat ik dan toch aan Zijn goedheid twijfelde. Toen ik me dat realiseerde heb ik God Zijn gang laten gaan en Zijn ding laten doen. Why? Because my life is in His hands.”
 • Niet moeilijk, maar logisch
  “Ik vond het een moeilijke beslissing, maar toen ik me erin verdiepte en in de Bijbel zocht, werd het een logische beslissing. Dit is meer logisch dan moeilijk. Daarom laat ik me dopen.”
 • Geluk bij God
  “Ik liet me beïnvloeden door anderen. Vaak als ik over het geloof sprak, werd ik raar aangekeken. Daardoor schaamde ik me een beetje om me in het openbaar te laten dopen. Maar andere mensen gaan me niet naar de hemel brengen. Ik doe dit voor God. Ik heb mijn geluk bij Hem gevonden. Daarom doe ik dit voor Hem.”
 • Niet meer tegengehouden door angst
  “Ik merkte dat ik veel beloftes aan mezelf maakte die ik niet nakwam. Ik dacht bijvoorbeeld: als ik word toegelaten tot deze studie, laat ik me dopen. Toen werd ik toegelaten. Daarna dacht ik: als ik mijn propedeuse haal, laat ik me dopen. Die behaalde ik, maar weer liet ik me niet dopen.

  Eigenlijk liet ik me tegenhouden door angst. Toen las ik een Bijbeltekst over angst en kwam ik jullie oproep over dopen tegen. Ik dacht: dit is het teken. Ik laat me niet langer tegenhouden door angst. Ook niet door angst voor mensen die naar me kijken. Daarom laat ik me dopen.”
 • Perfect door Jezus
  “Ik denk dat dit één van de moeilijkste keuzes is geweest in mijn leven. Ik dacht altijd: als ik me laat dopen, moet ik perfect zijn. Daarna ben ik nieuw en kan ik geen fouten meer maken. Maar de afgelopen maanden heeft God mij zo hard gebroken van binnen.

  Ik heb ontdekt dat ik niets ben zonder Hem. Eenieder van ons maakt fouten en niemand is uit zichzelf perfect. Maar wat ik heb geleerd is dat wij perfect zijn door Jezus heen, omdat Hij voor ons aan het kruis is gegaan.”
 • Less of me, more of God
  “Ik twijfelde eerst om me te laten dopen, omdat ik vaak in mijn leven keuzes vanuit eigen kracht maak. Ik doe aan atletiek en God zei: ‘Waarom vraag je alleen maar hulp om harder te rennen? Ik kan je ook helpen om deze beslissing te maken.’

  Nadat ik Hem had gevraagd me te helpen bij deze keuze, bracht Hij mensen in mijn leven. Zo kwam ik in aanraking met de community van Young Kings and Young Queens. Mijn ouders en vrienden ondersteunden me ook; van alle kanten kreeg ik support. Een keuze die eerst lastig was, werd een logische keuze. Less of me, more of God.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen