Zondagavond start nieuwe televisieserie ‘Jezus Leven’ met Henk Stoorvogel: “Het volgen van Jezus maakt van je leven een avontuur”

Verlang je ernaar Jezus beter te leren kennen? Wil je discipelschap serieus nemen, maar weet je niet hoe? In de nieuwe 12-delige tv-serie ‘Jezus Leven’ die vanaf zondagavond op televisie wordt uitgezonden neemt Henk Stoorvogel ons mee in leven van Jezus en leren we Hem van dichtbij kennen. Mensen geven vaak aan dat ze Jezus willen volgen en op Hem willen lijken. Maar hoe leefde Jezus? Hoe zagen Zijn dagen eruit? Hoe kan het dat Hij zó geliefd en tegelijkertijd zó gehaat werd? En als Hij in deze tijd zou leven, tot hoever zouden we Hem nu volgen?

Henk: “Als je op iemand wilt lijken, denk ik dat het noodzakelijk is dat je je in die persoon verdiept. Als je als christen zegt dat je een volgeling van Jezus wilt zijn, dan is het van belang dat je de details van Zijn leven kent”. Door de Bijbel te laten spreken, het speelveld van Jezus’ leven te beschrijven en de situaties in beeld te laten zien, wordt het leven van Jezus op een unieke en nieuwe wijze getoond. De tv-serie wordt vanaf dit weekend elke zondagavond om 19:30u bij Family7 op televisie uitgezonden.

Beweging
De serie is opgebouwd uit een inspirerende boodschap van Henk Stoorvogel gevolgd door een verdiepend gesprek met presentator Marco Ketel.Op de vraag van Marco wanneer je weet of je een discipel van Jezus bent zegt Henk: “Nog voordat je weet of je discipel bent of niet, is het van belang dat er beweging in je leven zit. Het begint bij Jezus allemaal met beweging. En ook in de rest van Zijn bediening op aarde zal Jezus altijd blijven bewegen. Het enige waar jij voor moest zorgen: blijf er dichtbij. Dat is in essentie discipelschap. Als jij in beweging bent achter Jezus aan, of je nou slaagt of faalt, dan bén jij gewoon een discipel. 

Topconditie
Marco Ketel presenteert het programma. Marco: “Het bijzondere van deze serie is dat we Hem volgen vanaf het begin van Zijn leven tot het einde. We verbinden gebeurtenissen aan elkaar, waardoor ze veel meer tot ons gaan spreken. In afleveringen 5 en 6 lopen we een dag mee met Jezus en Zijn discipelen. Zij maken in deze 24 uur meer avonturen mee dan ik in vijf jaar. De discipelen moeten een topconditie hebben gehad om Jezus bij te houden.”

Gespreksvragen
Benjamin Hoddenbagh schreef de gespreksvragen bij deze televisieserie. Hij zegt: “De serie heeft me meegezogen in het leven van Jezus en zijn leerlingen. Iedere aflevering was een voorstelling van een scène, alsof ik er zelf bij was. De serie was daarmee ook een spiegel voor mijzelf. De gespreksvragen zijn persoonlijk, actueel en prikkelend. Iedere aflevering ervoer ik als een nieuwe uitdaging om met Jezus de spanning op te zoeken!” De gespreksvragen kunnen gratis gedownload worden via Family7.nl/JezusLeven en zijn uitermate geschikt om in bijbelstudiegroepen te behandelen. 

Ontdekkingsreis
Henk beschrijft het volgen van Jezus als een avontuur: “Het brengt je op de meest wonderlijke plekken. Het maakt van je leven een avontuur. Het brengt je in diepe verbinding met andere mensen. Het leert je vaderen, moederen. Het leert je groeien tot een broeder of zuster van andere mensen. Het is een uitdagende, maar ongelofelijk rijke weg”. Hij besluit: “Zullen we samen op die ontdekkingsreis gaan? 

Promo – Jezus Leven – Rabbi, waar logeert u?- 

Afleveringen
De afleveringen worden vanaf 3 oktober 2021 elke zondagavond uitgezonden om 19:30u bij Family7 en zijn ná elke uitzending online te bekijken via Family7+.

03-okt Afl. 1 Rabbi, waar logeert u?
10-okt Afl. 2 De wachtende rabbi
17-okt Afl. 3 Jezus van Kafarnaüm
24-okt Afl. 4 Jezus Meestercommunicator
31-okt Afl. 5 24 uur uit het leven van Jezus (1)
07-nov Afl. 6 24 uur uit het leven van Jezus (2)
14-nov Afl. 7 Crisis in Kafarnaüm
21-nov Afl. 8 De kracht van een kruimel
28-nov Afl. 9 Voor de poort van de hel
05-dec Afl. 10 Jezus’ beste vriend…
12-dec Afl. 11 De langste dag…
19-dec Afl. 12 Ik ben bij je

Deze serie behandelen in je gemeente
Ben je enthousiast en lijkt het jou ook leuk om deze serie en de gespreksvragen te behandelen op jouw kring of in je gemeente?
Kijk voor meer informatie op Family7.nl/JezusLeven

Family7
Family7 is een christelijke televisiezender en kan je op televisie bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl
Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus

Over Henk Stoorvogel & Marco Ketel
Henk Stoorvogel is ondernemer, voormalig voorganger van de VEZ Zwolle en oprichter van de 4e Musketier. Hij schreef diverse boeken, waaronder de titel Jezus Leven, wat de basis vormt voor deze serie. Marco Ketel is ondernemer en enthousiast volgeling van Jezus. Hij presenteert voor Family7 het programma Jezus Leven.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit programma kan je contact opnemen met Family7 en vragen naar Alfred van der Heide: 055 5790 710. 

Afbeelding: Arend Jan Westerik / Family7

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen