Zonder Gods levende water wordt ons leven oppervlakkig

Deze week zagen we dat de profeten van Baäl het hele land hadden overgenomen. Overal werden leugens verkondigd en vrijwel niemand in Israël eerde God nog. Het was enorm droog in het land. Niet in de eerste plaats omdat het al bijna drie jaar niet geregend had, maar vooral omdat het volk God niet vereerde. De grond was al een hele tijd niet bevochtigd, maar de harten van de mensen waren minstens net zo uitgedroogd. 

Het volk kende God niet en vereerde alleen afgoden. Zonder de bron van Levend Water in hun hart, die alleen God hen kon bieden, waren ze aangewezen op een oppervlakkig leven, waar liefde en goedheid geen vrucht konden schieten. 

“Veel harten zijn enorm droog. Om mij heen zie ik dagelijks zoveel mensen die leven om een goede baan te krijgen en veel geld te verdienen.”

“Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: Stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.” (Johannes 7:38, BB)  

Niet meer nodig
Dit was een probleem in de tijd van Elia, maar misschien is dit probleem in onze tijd nog wel groter. In onze maatschappij, waar alles te krijgen en te maken is, denken veel mensen God niet meer nodig te hebben: ze kunnen zichzelf namelijk voorzien. Veel harten zijn enorm droog. Om mij heen zie ik dagelijks zoveel mensen die leven om een goede baan te krijgen en veel geld te verdienen. Baäl wordt niet meer vereerd, maar is ingeruild voor telefoons, bankrekeningen en alcohol, seks en drugs. Veel mensen leven niet meer voor God, maar voor zichzelf. 

“Word jij net als ik zo verdrietig van alle mensen met droge harten om je heen?”

Word jij net als ik zo verdrietig van alle mensen met droge harten om je heen? Bid de komende tijd dan voor deze mensen. We zullen de komende dagen ook nog verder gaan kijken naar hoe dit probleem aangepakt kan worden.

Dit artikel is geschreven door Anne, van Streef.nl.

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

Familie Toet traint Nederlandse christenen in Braziliaanse sloppenwijken: “Sommigen zien voor het eerst een wonder gebeuren”

Evangelisten Johan en Brenda Toet verblijven sinds 2016 een deel van hun leven in Brazilië. Terwijl ze zelf veel gezinnen helpen en...

Hoe een Utrechtse straatevangelist Elda uit een gitzwarte periode hielp komen

Elda Celaj maakte in april 2019 iets verschrikkelijks mee: haar vriend stapte uit het leven. Het was een harde klap voor haar...

Openluchtdienst in Nunspeet vanuit de hele regio bezocht

In Nunspeet verzamelden zich zondagavond meer dan tweehonderd mensen voor een grote openluchtdienst onder leiding van Hans Maat. Met behulp van vuurkorven...