Zwangerschapscentrum in Texas redde al 90.000 baby’s van abortus: “Goddelijke ontmoetingen”

Het Prestonwood-zwangerschapscentrum in Texas, begeleidt al 30 jaar vrouwen die ongewenst zwanger zijn. Met een van haar locaties strategisch gepositioneerd direct aan de overkant van een abortuskliniek, deelt de organisatie sinds 1991 de hoop van het evangelie aan mensen in Dallas die dat zo hard nodig hebben.

Het centrum heeft 100.000 patiënten bediend en meldt dat 90.000 vrouwen ervoor hebben gekozen om hun baby te krijgen als resultaat van de inspanningen van deze bediening.

Leanne Jamieson, uitvoerend directeur van het centrum, vertelde CBN’s “The Prayer Link” dat het centrum dient als een baken van licht voor vrouwen die met uitdagende problemen worden geconfronteerd.

“Als die jonge vrouw of dat stel door de deur van ons centrum binnenkomt, zien we dat als een goddelijke ontmoeting. En naar onze ervaring zijn ze ook vaak gebroken en op zoek naar hoop”, zei Jamieson.

“Hun verhaal onthult heel vaak andere gebieden van hun leven waar ze mee worstelen. We zijn echt goede luisteraars en we zijn er echt om hen te helpen bij het oplossen van problemen en het navigeren door hun situatie. Ik vertel het aan onze vrijwilligers en ons personeel: als je een goede luisteraar bent, zal God die deur openen.”

Opties kennen
Het zwangerschapscentrum, dat is opgericht door Prestonwood Baptist Church in Plano, wil dat vrouwen al hun opties kennen en begrijpen dat ze niet de enige zijn.

“Ik vertel het aan onze vrijwilligers en ons personeel: als je een goede luisteraar bent, zal God die deur openen.”

“Ik geloof echt dat de meeste mensen die een abortus zoeken, dit doen om een ​​aantal zeer fundamentele redenen,” zei Jamieson. “Vaak is er veel angst rond hun zwangerschap en vanwege die angst zijn ze echt op zoek naar een soort antwoord, we zouden hoop kunnen zeggen – hoop dat zwangerschap hun leven niet hoeft te veranderen op – wat zij geloven – een rampzalige wijze.”

“Sommige van de verhalen die we horen, breken je hart”, voegde ze eraan toe. “Maar ik ben zo dankbaar te weten dat ik een Heer ken die gespecialiseerd is in de gebrokenen.”

Medewerkers van het centrum komen vaak jonge vrouwen tegen die zeggen dat ze niet willen dat hun leven verandert, simpelweg omdat ze zwanger zijn. “We willen een aantal van de misvattingen van deze jonge vrouwen aanpakken”, zei Jamieson. “Veel van wat ze denken is niet waar.”

Geworteld in Christus
Bovendien heeft Prestonwood Baptist Church regelingen getroffen dat de bediening van hun meisje in het zwangerschapscentrum zal dienen – en onthult wat het werkelijk betekent om ‘geworteld te zijn in Christus’.

Jamieson merkte op hoe belangrijk het is om jonge meisjes te onderwijzen over de diensten die aan vrouwen worden geboden en hen te laten zien hoe ze pleitbezorgers voor het centrum kunnen worden.

“God is de schepper en gever van het leven, dus we praten over wat we hier doen, waarom we doen wat we doen, en we laten het ze zien”

“God is de schepper en gever van het leven, dus we praten over wat we hier doen, waarom we doen wat we doen, en we laten het ze zien”, zei ze. “Soms moeten we hun leeftijdsgenoten dienen – ze hebben misschien een vriend die een aantal keuzes heeft gemaakt, die hulp nodig heeft.”

Het centrum geeft vrouwen gratis toegang tot hun medische diensten. Dat omvat zwangerschapstesten, een echografie om de uitgerekende datum van de baby te bevestigen en de broodnodige ondersteuning voor de aanstaande moeder.

Om meer van dit interview te zien, kijk naar Prayer Link op het CBN News Channel, om 18.30 uur Eastern Tuesday. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen