11 minuten in de hemel: vrouw sterft en komt weer tot leven om haar verhaal te delen

Toen Charlotte Holmes in 2019 een routinecontrole bij haar cardioloog had, bleek haar bloeddruk enorm te zijn gestegen. “Mijn arts zei: ‘Je gaat niet naar huis. We brengen je naar het ziekenhuis, we moeten die bloeddruk omlaag krijgen.  Anders krijg je weer een beroerte of je krijgt een hartaanval’. Ze brachten me naar een kamer en legden een infuus aan om de bloeddruk te verlagen.” In het ziekenhuis sterft ze. Vervolgens heeft ze een ervaring met God waarna ze weer tot leven komt. Bij The 700 Club vertelt ze samen met haar man Danny haar verhaal.

Danny, die bij haar bleef terwijl het ziekenhuispersoneel met haar bezig was, vertelt: “Ze noemden een code. Iedereen stormde naar binnen en ze gingen met haar aan de slag. Ik wist niet of ik haar nog weer mee naar huis zou kunnen nemen.”

Charlotte begon dingen aan Danny te beschrijven, vertelt hij. “Ze begon over bloemen te praten. Ik keek om me heen en ik wist dat er geen bloemen in de kamer waren. Toen wist ik dat ze niet op deze wereld was toen dit alles gebeurde.”

Klinisch dood
Toen stopte Charlottes hart. De volgende 11 minuten was ze klinisch dood. “Ik was boven mijn lichaam”, vertelt ze. “Ik zag Danny in de hoek staan. Hij was naar achteren gestapt. Ik kon alle verpleegsters om me heen zien.”

Vervolgens opende Charlotte haar ogen en ontdekte ze dat ze in de hemel was. “Er waren bomen en ik kon het gras zien. Alles deinde mee op de muziek, omdat alles in de hemel God aanbidt. Ik kan je niet uitleggen hoe de hemel eruit zag, want het gaat ons voorstellingsvermogen een miljoen keer te boven.”

Charlotte zegt dat ze door engelen naar de hemel werd geleid. “Het is pure vreugde wanneer de engelen het overnemen. Er is geen angst. Als je naar huis gaat, is er pure vreugde.”

Familieleden
In de hemel herkende Charlotte familieleden. “Ik heb mijn moeder gezien, ik heb mijn vader gezien, ik heb mijn zus gezien, ik heb familieleden zien staan. Ook zag ik heiligen uit oude tijden. Ze zagen er niet oud uit, ze zagen er niet ziek uit. Geen van hen droeg een bril, ze zagen eruit alsof ze in de dertig waren. Ik kende ze daar en in hun nieuwe lichaam zagen ze er prachtig uit.”

Wat Charlotte daarna zag, schokte haar echter. Ze gaat verder: “Achter mijn vader en moeder was een licht dat zo helder was, dat ik er niet naar kon kijken. Maar ik wist dat het mijn hemelse Vader was.”

Peuter
“Toen zag ik een peuter en dat begreep ik niet. Ik weet nog dat ik dacht: wie is dit? Daarna hoorde ik mijn hemelse Vader zeggen: ‘Dat is jouw kind’. Dat kind was ik verloren toen ik 5,5 maand zwanger was. Toen het geboren werd, hielden ze de baby omhoog en zeiden: ‘Charlotte, het is een jongen’. Daarna was hij weg.

Dus toen ik deze peuter zag, zei ik: ‘God, hoe is dit mogelijk?’ Hij antwoordde: ‘Het kindje blijft groeien in de hemel’. Maar er is geen tijd, het is de eeuwigheid. Dus 8 jaar – mijn kind, ons kind, is een peuter.”

Hel
God koos er daarna voor om haar nog één ding te laten zien in de hemel. “God nam me mee naar de hel. Ik keek naar beneden en rook een geur, en toen verrot vlees. Dat is waar het naar rook en ik hoorde schreeuwen.

Na het zien van de schoonheid van de hemel, is het contrast van het zien van de hel bijna ondraaglijk. Hij zei: ‘Ik laat je dit zien om je te vertellen dat als sommigen van hen hun leven niet veranderen, dit is waar ze terecht zullen komen’. Ik hoorde mijn Vader zeggen: ‘Jij hebt tijd om terug te gaan en te delen’.”

“ik heb het voorrecht gehad mensen tot jezus te brengen, zoals hij me vroeg.”

Herstel
Even snel als ze naar de hemel was gegaan, kwam Charlottes geest vervolgens terug. “Ik voelde dat ik in mijn lichaam werd getrokken, ik voelde de pijn waar ik geen pijn had gevoeld. Ook voelde ik het verdriet. Toen zei mijn man dat de artsen binnen kwamen rennen. ‘Je oog knipperde’ zei hij. En: ‘Ik wist toen dat ik je naar huis zou brengen’.”

Charlotte herstelde volledig en werd na twee weken ontslagen uit het ziekenhuis. Sindsdien deelt ze haar verhaal in publieke optredens en met iedereen met wie ze in contact komt. “Mensen hebben hoop nodig. Ze willen weten dat er echt iets is. Ze willen weten dat alles in orde is.

Ik heb het voorrecht gehad om mensen tot Christus te brengen, zoals Hij mij vroeg. Al het gezag dat Hij heeft, heeft Hij ons gegeven in de Naam van Jezus Christus. God belooft in Zijn Woord dat Hij is heengegaan om voor ons een plaats voor te bereiden.

De hemel is meer dan wat je je voor kunt stellen. Ik kan je recht in de ogen kijken en je met zekerheid zeggen: de hemel bestaat echt.”

Bekijk hier het getuigenis van Charlotte:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen