18-jarige veroordeeld tot 88 jaar voor andermans misdaad, verandert gevangenis in kerk

Chris Wilson, zoon van twee voorgangers, was altijd een goede jongen, intelligent, populair en een beginnend rapartiest. Hij had een veelbelovende toekomst in het vooruitzicht, totdat een onverwachte gebeurtenis op zijn achttiende al zijn dromen verpletterde.

Op 15 mei 2002 vuurde een vriend van Chris Wilson geweerschoten af ​​vanuit de auto waarin hij zat. Hij dacht dat er niemand geraakt zou worden. Een half uur na de schoten kreeg hij echter een telefoontje dat een jonge man om het leven was gekomen.

De volgende dag arresteerde de politie Chris en zijn vriend voor moord. De autoriteiten brachten Chris naar een jeugdgevangenis in Danville, Virginia. Daar verbleef hij in afwachting van zijn proces voor een misdaad die hij niet had begaan.

Terwijl hij daar zat, schoof een bewaker hem een ​​boekje toe met het evangelie van Johannes. Hij las het en in diezelfde nacht wijdde hij zijn leven opnieuw aan Jezus toe. Hij vroeg God ook om hulp om hem uit de verschrikkelijke situatie te redden.

Veroordeeld
Ondertussen gaf de vriend van Chris toe dat hij in zijn eentje had gehandeld. Hij werd veroordeeld voor tweedegraads moord. De advocaat van Chris ging ervan uit dat de aanklacht tegen Chris zou worden ingetrokken en bouwde geen verdediging op.

Toen Chris eenmaal voor de rechter kwam, wilden de aanklagers graag een nieuwe veroordeling voor elkaar spelen. Als gevolg daarvan, ondanks zijn onschuld, veroordeelden de openbare aanklagers hem tot 88 jaar voor moord met voorbedachte rade.

God dienen in de gevangenis
Ondanks wat er gebeurde, vertrouwden de ouders van Chris op God en gingen ze talloze keren in hoger beroep om de onschuld van hun 18-jarige zoon te kunnen bewijzen. Maar elke keer werden ze geweigerd. Echter, in plaats van dat Chris boos en verbitterd werd, koos hij ervoor om het beste van zijn tijd in de gevangenis te maken.

 “Waar ik ook zou zijn, ik zou Hem [God] dienen. Ik wist dat ik mensen mocht laten beseffen hoe waardevol ze zijn. Dit is wat ik in de gevangenis heb mogen doen”, zei hij. Zo leidde hij als een toegewijde volgeling van Christus Bijbelstudies in de gevangenis en werd een gedetineerde predikant. Hij verbrak ook nog eens het record voor het aantal dopen in de geschiedenis van Virginia’s correctieafdeling.

‘Jullie weliswaar, jullie hebben kwaad tegen mij bedacht, maar God heeft dat ten goede gedacht, om te doen zoals het op deze dag is: een groot volk in leven te houden.’ – Genesis 50:20

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen