5 manieren waarop je je kinderen kunt leren groeien in bovennatuurlijk leven met God

Hoe vaak heb jij een kind in de kerk in het bovennatuurlijke zien bewegen? Het schokt me om te zien dat in de meeste moderne gemeentes kinderen worden gedegradeerd naar een lagere autoriteit dan volwassenen. Jezus zelf zei:

“Maar Jezus zei: Laat de kinderen begaan en verhinder hen niet bij Mij te komen, want voor zodanigen is het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 19:14)

Heb je dat begrepen? Het is tijd dat het Lichaam van Christus begint te wandelen in de diepe waarheid dat het Koninkrijk ook aan kinderen toebehoort!

Verder lezen? Schrijf je hieronder direct in voor een abonnement om meer te lezen. Met een abonnement heb je toegang tot alle premium artikelen en steun je de missie van Revive!

Heb je al een account? Login

Scroll naar beneden voor een hoger abonnement.

Word deel van de missie van Revive!
Wekelijks
€ 1,25
Premium abonnement
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Word een vriend van Revive!
Wekelijks
€ 3,75
Revive vriend
Welkomstgeschenk: Een boek naar keuze
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Word Partner van Revive!
Wekelijks
€ 6,75
Revive partner
Welkomstgeschenk: 2 x per jaar gratis boek toegestuurd!
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Steun Revive eenmalig of maandelijks bedrag
Eenmalig of maandelijks
€...
Eenmalige of maandelijkse donatie
- Doneert u een bedrag hoger dan €5,- per maand ontvang u gratis een Premium abonnement
- Doneert u een bedrag hoger dan €27,- per maand ontvangt u gratis 3 boeken per jaar

Doneren

Stel je een wereld voor waar kinderen worden bekrachtigd in het bovennatuurlijke, leren om van God te horen en een echte, levende relatie met Hem hebben. Stel je voor hoe het Koninkrijk zich zou kunnen verspreiden als kinderen waren uitgerust met hulpmiddelen om de plannen van de vijand te overwinnen.

5 bovennatuurlijke dingen die je jouw kinderen vandaag kunt leren

Hier zijn vijf dingen die we volgens mij moeten doen om onze kinderen en kleinkinderen te bekrachtigen om een bovennatuurlijke levensstijl te leven:

1. Leer ze dromen te waarderen
Kinderen zijn gevoelig voor de bovennatuurlijke realiteit. Ik weet dat de meesten van hen het leven beginnen als nachtdromers. Stel je kinderen vragen over de dromen die ze ‘s nachts hebben. Help hen ze te herinneren en dan te ontdekken wat God ‘s nachts tot hen sprak.

Beter nog, leer hen hoe ze hun eigen dromen kunnen interpreteren en je zult ze voorbereiden op dat ze hun leven lang op deze unieke manier van God kunnen horen. Als je niet weet hoe je dromen moet interpreteren, zorg dan dat je toegerust wordt en geef je kennis door aan je kinderen.

2. Verwacht dat ze van God horen
Als we willen dat onze kinderen de realiteit van een relatie met Jezus zelf ervaren, is het een goed begin om ze te leren de stem van God te herkennen! Begin met kleine vragen als: “Als Jezus nu de kamer binnen zou lopen, wat zou Hij dan tegen die persoon zeggen?” Door dit soort vragen te stellen, leer je ze niet alleen van God te horen, maar ook te voelen wat God voor zijn geliefde kinderen voelt.

Laten we onze kinderen en kleinkinderen leren elkaar aan te moedigen! Vraag hen dan na verloop van tijd: “Wat zou Hij nog meer zeggen?” zodat je een honger naar meer van God kunt overbrengen en een voorbeeld kunt zijn van hoe je kunt zoeken naar meer van God.

3. Betrek ze bij de bediening
Kinderen dragen de kracht van de Heilige Geest net zo goed als een volwassene! Kinderen dienen elke zaterdag in onze Healing Rooms. Ze bidden voor mensen die hier van over de hele wereld naartoe reizen om aangeraakt te worden door de genezende kracht van God!

Leer je kinderen hoe ze voor de zieken kunnen bidden en profeteren. Ik weet zeker dat je versteld zult staan ​​van de manier waarop de Heer ze zal gebruiken.

4. Laat ze kennismaken met wonderen
Soms beschermen we onze kinderen tegen de uitdagingen van het leven, omdat we ze willen beschermen tegen pijn. Ik weet dat het het hart van elke ouder is om onze kinderen te willen beschermen tegen de ellende van de wereld. Als we hen echter tegen pijn beschermen, zullen ze niet beseffen wanneer er een wonder gebeurt.

We kunnen niet verwachten dat ze de realiteit begrijpen van de berg die moest worden verplaatst om het wonder te laten plaatsvinden, als ze niet weten dat er in de eerste plaats een berg was.

In ons gezin leren we onze kinderen dat God niet alleen trouw is aan ons, volwassenen, maar dat Hij ook trouw is aan hen, precies waar ze zijn in het leven. Als God doorbreekt in een wonder voor ons gezin, is het aan ons allemaal om het te vieren en er dankbaar voor te zijn.

5. Vraag God voor engelenactiviteit in hun leven
Ik bid vaak dat God Zijn engelen werkzaam laat zijn in het leven van mijn kinderen en kleinkinderen, terwijl ik hen ook leer om zelf God te vragen voor engelen in hun leven. In Mattheüs 18:10 staat:

‘Pas op dat u niet een van deze kleinen veracht. Want Ik zeg u dat hun engelen in de hemelen altijd het aangezicht zien van Mijn Vader, Die in de hemelen is.’ (Mattheüs 18:10)

Ik zou willen zeggen dat God engelenbescherming heeft gegeven aan kinderen! Waarom is dit belangrijk? Of we het nu leuk vinden of niet, onze kinderen zullen waarschijnlijk op de een of andere manier worden blootgesteld aan geestelijke oorlogvoering als ze opgroeien. We moeten ze uitrusten met wat ze nodig hebben om hun strijd te begrijpen en te overwinnen.

Krachtige kleine mensen
We moeten onze kinderen leren kennen door de geest, en niet alleen door het vlees! In 2 Korintiërs 5:16 staat: ‘Zo kennen wij vanaf nu niemand naar het vlees; en al hebben wij Christus naar het vlees gekend, dan kennen wij Hem nu zo niet meer.’

De waarheid is dat je kind niet alleen jouw kind is, maar iemand met een diepe betekenis die God heeft toevertrouwd om bij jou thuis op te groeien. Ze zouden de gave van het onderscheiden van geesten moeten kunnen gebruiken (1 Korintiërs 12:10) om te onderscheiden wie ze kunnen vertrouwen, wie de goede mensen om hen heen zijn en hoe ze  engelen kunnen onderscheiden (niet alleen negatieve geesten).

Het is een grote eer om Gods krachtige kleine mensen op te voeden in de bestemming die Hij voor hun leven heeft. Ik wil je vandaag aanmoedigen om je kinderen te gaan zien door een bovennatuurlijke bril – in het licht van hun geest, niet alleen hun vlees. Vraag de Heer om je te laten zien hoe Hij jouw kinderen ziet en de kracht die Hij in hen heeft gelegd. Schrijf het op en bemoedig ze daarin!

Tekst: Kris Vallotton

rpt name=”premium”]

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen