500 mensen komen ‘coronaproof’ samen op boerderij Uddel: “We hopen door het hele land samenkomsten te zien”

Vijfhonderd christenen kwamen zondag samen op een 3,5 hectare grote boerderij in het Veluwse Uddel. Dit in navolging op de samenkomst die vorige week plaatsvond in Giessenburg, bij Jezus Redt. De bezoekers waren weer van alle soorten denominaties. Organisator Florens van der Spek: “We willen dit wekelijks gaan organiseren, maar het is ons verlangen dat dit op heel veel plekken zal plaatsvinden.”

Spoedig zullen wij Hem zien! Maranatha!

Posted by Arjan Baan on Sunday, June 21, 2020

Vorige week schreven we over een grote openlucht-samenkomst op de boerderij Jezus Redt. 250 christenen kwamen daar samen. Dat zorgde voor veel enthousiasme door het hele land. Vandaar dat betrokkenen Arjan Baan en Florens van der Spek diverse berichtjes kregen van mensen die hun stuk land ter beschikking willen stellen.

Uddel
Van der Spek: “Een van hen was een boer uit Uddel, met 3,5 hectare grond. Vorige week was zijn land nog verdord door de droogte, maar nadat het flink regende deze week, was het gras helemaal hersteld.”

“We waren nu met vijfhonderd mensen, maar als we het openbaar hadden gemaakt en er bekendheid aan hadden gegeven, zou het zo kunnen dat er duizenden mensen op afkomen.”


“We waren nu met vijfhonderd mensen, maar als we het openbaar hadden gemaakt en er bekendheid aan hadden gegeven, zou het zo kunnen dat er duizenden mensen op afkomen. Dat is ook voor ons belangrijk om te beseffen.”

Van der Spek vertelt dat deze bijeenkomsten nu op wekelijkse basis gehouden gaan worden. Volgende week zondag staat er weer één bij Jezus Redt gepland. Maar ze willen er het liefst geen megasamenkomsten van maken. “We zien het liefst dat mensen door het hele land op deze manier samenkomen. Samenkomen als een huisgezin van God. We willen het altijd familiair houden.”

Hageprediker Florens van der Spek vertelt hoe hij uit de duisternis getrokken is tot Zijn wonderbaar licht!

Posted by Arjan Baan on Sunday, June 21, 2020

Dankbaar
Florens kijkt weer dankbaar terug op de bijeenkomst van zondag. Hij vertelt wat hem zo raakte. “Het was deze keer op de Veluwe, waardoor je weer een heel gevarieerd publiek hebt. Er waren ook mensen uit de Oud Gereformeerde Gemeente en de Gereformeerde Gemeente in Nederland. Dat ik met hen samen God zou prijzen, had ik lange tijd niet durven dromen dat ik dat zou meemaken. Dan zie je hoe God aan het werk is. Het was prachtig.”

“Ik heb gesproken over hoe mijn geloof in Jezus Christus tot leven is gekomen en hoe God de schaamte heeft weggehaald uit mijn leven om het evangelie te verkondigen.”

“Ik heb gesproken over hoe mijn geloof in Jezus Christus tot leven is gekomen, als jongen uit de Gereformeerde Gemeente die alles deed wat God verboden had. Maar nu heeft God mij veranderd en de schaamte weggehaald uit mijn leven, zodat ik het evangelie kan verkondigen.”

Bert Bruinekreeft
Ook Bert Bruinekreeft sprak. Een evangelist die op veel plekken en in veel kerken niet geaccepteerd werd, omdat hij altijd op straat het evangelie deelde met een opblaasbare preekstoel. Florens: “Maar hij is altijd trouw gebleven en God heeft het gezegend. Juist wat hij altijd deed, kunnen we in deze tijd blijven doen. Corona kan een belemmering lijken, terwijl God het kan gebruiken om het goede nieuws op nieuwe manieren te verkondigen.”

Als #huisgezin van #God samenkomen in het groene gras! Om onze Goede Herder De Heere Jezus Christus te loven! #Jezusredt #kerkzondermuren #VADERDAG #Jezusleeft #samenindenaamvanjezus

Posted by Florens van der Spek on Sunday, June 21, 2020

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen