73-jarige ongelovige man komt tot bekering door magazine Jaap Dieleman: “Ik gooide het bijna in de papiercontainer”


Poul is een 73-jarige man die afgelopen zomer net als vele andere Nederlanders het magazine ‘Eyeopener’ van Jaap Dieleman door zijn brievenbus kreeg. In de eerste instantie wilde Poul het magazine weggooien
.

Hij vertelt: “Toen ik door de poort terugliep dacht ik: hmm, weer zo’n reclameblaadje van een of ander geloof, laat ik die maar gelijk in de papiercontainer gooien. Maar ineens hield iets mij tegen om het daadwerkelijk te doen. Dus nam ik het blad mee naar binnen en heb het helemaal doorgelezen.”

Uitgelezen was Poul geïnspireerd geraakt en tevens verbaasd. Poul was namelijk geen gelovige man, een kerkganger of geïnteresseerd in dit onderwerp. Maar toch was het zaadje geplant. Vooral het gedeelte over ‘de opname’ in het magazine raakte Poul het meest. Hij had daar nog nooit over gehoord en was benieuwd wat het idee inhield.

Poul mailde vervolgens Jaap Dieleman, kocht een boek van hem over de opname en een Bijbel. Maar ondanks deze gebeurtenissen bleef er een barrière staan tussen Paul en de Bijbel:

“Is dat wat in de Bijbel staat werkelijk waar? Ik kon het me niet voorstellen, omdat het te wonderlijk is. De inhoud van de Bijbel is iets dat in de huidige wereldse realiteit als een sprookje klinkt.”

Poul vraagt God om een teken
Poul kreeg een idee om weer te gaan bidden en vroeg God om duidelijkheid en zekerheid over de Bijbel. Tevens had Poul al tijden een motor online te koop staan maar er kwamen geen reacties. Wekenlang stond de motor te koop voor 1750,- maar zelfs na een verlenging van de advertentie geen reactie. Poul vroeg aan God vervolgens om een teken:

“Als de motor binnen enkele dagen ineens wél verkocht zou worden, zou ik dat als een duidelijk teken beschouwen. Een teken als antwoord op de vraag: of hetgeen dat in de Bijbel staat werkelijk waar is. Verder sprak ik met God ook de belofte af dat ik geen cent van de opbrengst voor mezelf zou houden, maar dat aan goede doelen zou schenken. Ik beschouwde dat als een offer aan God en als dank voor Zijn antwoord aan mij”

Een paar dagen later reageerde een meneer die interesse had en vroeg om de prijs. Poul  deelde vervolgens dat hij 1750 euro vroeg voor de moter. De meneer gaf echter aan dat hij bereid was om 2500 euro te betalen. Dit was volgens de meneer een correcte prijs. Poul was zeer verbaasd hierdoor en dacht dat hij misschien werd bedrogen. Na een goed telefoongesprek besloten ze toch zaken te doen en werd de motor verkocht voor 2500 euro.

“Dus na vele weken geen reactie op de te koop staande motor bid ik tot God dat als de motor in korte tijd verkocht wordt, met de belofte de opbrengst te zullen wegschenken, ik dat als een bevestigend antwoord op mijn vraag zou beschouwen. En wat gebeurt er: na slechts enkele dagen reageert er iemand uit België die de motor meteen koopt en er ruim meer voor betaalt dan ik vroeg en dan ook nog onmiddellijk het geld in vertrouwen naar mij overmaakt. Dit is voor mij geen toeval meer. De positieve ontwikkelingen die zich na mijn gebed ineens achter elkaar ontwikkelden en de manier waarop, gaven mij het antwoord op de voor mij zo verlangde vraag: is dat wat in de Bijbel staat werkelijk waar? Voor mij was het antwoord vanaf dat moment volmondig: Ja.”

Poul een man die als baby gedoopt was in de katholieke kerk en van zijn vader elke zondag mee moest naar de kerk, maar desondanks heel zijn leven niets met God of het geloof te maken wilde hebben, was inmiddels diep geraakt door het gene wat er nu gebeurd was.

De doop
Na veel boeken en de Bijbel gelezen te hebben kreeg Poul de drang om gedoopt te worden en nam contact op met Jaap Dieleman, die hem vervolgens weer doorverwees naar Herman Boon. Na een mooi gesprek tussen hen nam Poul contact op met een gemeente bij hem in de buurt en werd al snel gedoopt! Vier maanden nadat het magazine was binnen gekomen in de brievenbus, was Poul gaan bidden, tot geloof gekomen en gedoopt!

Jaap Dieleman in een korte reactie op dit verhaal van Poul:
“ Prachtig! Het brengt veel voldoening en veel vreugde om dit te horen.” 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen