Adriaans droom ging bijna in rook op, maar God greep in en veranderde zijn leven

Initiatiefnemer van Xpedition Glory, Adriaan van der Hoeven, vertelt in een video op zijn kanaal hoe hij vastzat aan een sofdrugsverslaving. Daardoor ging bijna zijn droom op in rook, maar God greep in.

“Ik was 21 jaar toen ik voor het eerst echt merkte dat God mij kende en dat Hij me wilde helpen. In die tijd woonde bij mijn ouders en zat in het eerste jaar van mijn studie Journalistiek. Het ging niet goed, ik werkte niet hard genoeg. Mijn laatste tentamens kwamen eraan en ik moest elk tentamen halen, anders zou ik met mijn studie moeten stoppen. Dat zou het einde betekenen van mijn droom om journalist te worden.”

Radioverslaggever
“De droom om radioverslaggever te worden, begon toen ik 13 jaar was. Ik had een brief geschreven aan een lokaal radiostation. Ze hadden me uitgenodigd en vanaf dat moment was ik daar bijna altijd en deed veel verschillende programma’s.

Toen besloot ik journalistiek te gaan studeren. Ik was dichtbij het vervullen van mijn droom om bij de radio te gaan werken. Mijn enige probleem was dat ik softdrugs gebruikte. Het begon als een manier om lol te hebben met mijn vrienden na schooltijd. Op vrijdagmiddag gingen we meestal naar een coffeeshop waar je kon roken en tafelvoetbal kon spelen. Het leek heel onschuldig.

Ik vond het echter erg leuk en begon ook op zaterdag en zondag te roken. Tegen de tijd dat ik 21 was, realiseerde ik me dat ik niet echt een leuke avond kon hebben zonder joint. Ik werd vergeetachtig, lui en heel onzeker. Ook mijn studie leed eronder.”

Boodschap van God
Hoewel Adriaan bij zijn ouders in huis woonde, wisten die niet dat hij drugs gebruikte. Zijn moeder vertelt: “Dat jij softdrugs gebruikte had ik van jou nooit verwacht. Ik heb wel gezien dat je je afkeerde van alles wat met het geloof te maken had en dat je uitging. Maar voor mijn gevoel was jij de braafste van allevier.”

Op een ochtend kwam Adriaans moeder naar hem toe en zei: “Ik was aan het bidden vanochtend en ik geloof dat God me een boodschap gaf voor jou. God gaat je helpen. Hij wil je helpen met je studie en je laatste tentamens. Maar volgend jaar gaat dat niet weer gebeuren, je moet veranderen.”

Zijn moeder merkte dat die boodschap bij Adriaan binnenkwam en dat hij erover nadacht. “Toen wist ik: ik moet het nu loslaten”, vertelt ze.

Adriaan gaat verder: “Door de boodschap van God dat het goed zou komen, dat ik de tentamens zou halen, begon ik er met een rustig gevoel aan. Natuurlijk studeerde ik er ook voor. Toen de tentamens aanbraken, presteerde ik heel goed. Daarna kon ik het tweede jaar doen van mijn studie.”

Open hart
De gebeurtenis zorgde ervoor dat zijn hart open was voor het idee dat er een God is. “In die tijd begon ik boeken te lezen en meer over het christendom te ontdekken. Ook probeerde ik te stoppen met weed roken, maar dat was heel moeilijk. Toen realiseerde ik me dat ik verslaafd was.”

Op een dag besloot hij toen zijn leven aan God te geven. “Ik zei:  ‘Hier ben ik, neem mijn leven. Doe maar wat U wilt met mijn leven. Ik ben van U.’ Toen ik de volgende dag wakker werd, voelde ik dat ik een nieuw leven was begonnen en dat God me een tweede kans had gegeven.”

Vervuld
“Het lukte me om te stoppen met het roken van weed. Ik was zo diep vervuld dat ik het roken niet meer nodig had om me goed te voelen. Ik rondde mijn studie Journalistiek af. Mijn eerste baan was bij de tv. Daar werkte ik drie jaar en daarna ben ik mijn eigen videobedrijf begonnen. Nu help ik andere christenen om hun verhaal met God te delen met een video op het internet.

Ik ben zo dankbaar dat God me hielp in een tijd waarin ik niet eens aan Hem dacht. Hij liet Zijn goedheid aan mij zien en laat het nog elke dag zien.”

Bekijk hier het getuigenis van Adriaan:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen