Als je wordt overspoeld door angst en zorgen, onthoud dan dat Jezus de Vredevorst is

“Hij overwint de storm.”

Wanneer we ons overweldigd voelen door angst en bezorgdheid, laten we dan niet vergeten dat Jezus de Vredevorst is en dat Hij de storm kan laten bedaren.

Angst en bezorgdheid
Angst en bezorgdheid is wat de meeste mensen voelen wanneer ze te maken hebben met de zorgen van deze wereld of wanneer de vijand aanvalt.

Als we tijdens die momenten angst voelen, laten we dan bij onszelf nagaan wat er in ons leeft, want wat in ons is, is wat er uit ons komt. Dus als er angst en bezorgdheid uit ons komt, hebben we niet de vrede van Jezus Christus in ons.

Paul Martini deelt een krachtige boodschap over vrede in tijden van beproevingen en nood. Hij verwijst naar Romeinen 16:20 om te benadrukken dat Jezus, de God van vrede, Satan onder onze voeten verplettert. Zo krachtig is Zijn vrede.

“Wie verplettert Satan onder jouw eigen voeten volgens de apostel Paulus? De God van de Vrede. Waarom? Omdat zijn vrede zo krachtig is”, zegt hij.

Vredevorst
In Marcus 4:35-40 staat het verhaal van hoe de apostelen vreesden nadat ze op hun boot in een terecht waren gekomen. Dat verhaal laat ons ook zien hoe de kracht van de Vredevorst de storm tot bedaren bracht. De angst die de discipelen op dat moment voelden, verlamde hen, tot het punt dat ze zelfs hun geloof vergaten. Zo gevaarlijk is angst.

 “Het lastige van angst is dat het zich als een lopend vuurtje verspreidt, het zet je vast. Het blokkeert dat er iets positiefs uit je komt”, legt Paul uit.

Jezus zal de storm tot bedaren brengen
Waar we op dit moment ook mee te maken hebben, laten we niet vergeten dat Jezus elke storm tot bedaren kan brengen. De God van vrede is in jou. Jezus zal alle zorgen die je nu hebt, tot bedaren brengen en je Zijn vrede geven.

“Jezus, Die opstaat in dezelfde storm, in dezelfde boot’, zet,  in plaats van de angst te accepteren die voor Hem ligt, de vrede vrij die in Hem is. Hij overwint de storm.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen