American football-talent Nakobe Dean draagt zijn geloof uit door excessief te geven: “Het is een zegen van God!”

Nakobe Dean is een jonge talentvolle American football speler die in het nieuws kwam vanwege zijn goede prestaties op het veld, maar ook er buiten. Gedurende zijn hele college-voetbalcarrière heeft Dean God bedankt en geprezen en dit ook openbaar gemaakt via sociale media, schrijft CBN News.

Nakobe Dean is de leider van de Bulldog-defensie en won recentelijk het nationaal kampioenschap in de College Football Playoff National Championship Game, gespeeld in Indianapolis. Dean is een van de aanvoerders van het team en was de winnaar van de Butkus Award 2021, die wordt uitgereikt aan de beste ‘linebacker’, zoals zijn functie officieel heet, van het land.

Hij studeert werktuigbouwkunde, heeft goede cijfers op school en dient als een strategische speler voor de verdediging. Gedurende zijn hele college-voetbalcarrière heeft Dean God bedankt en geprezen en zijn lof ook openbaar gemaakt. Deans waarden werden bijgebracht door zijn moeder Neketta, die jarenlang als directeur gemeenschapszaken voor de sheriffafdeling van Tunica County werkte. Ze nam haar kinderen mee naar bijna elk evenement ten bate van de lokale gemeenschap.

Anderen dienen
Dean is anderen blijven dienen, zelfs tijdens het spelen van universiteitsfootball. Zijn verhoogde salaris hebben hem in staat gesteld iets terug te geven aan de gemeenschap in Athene, Georgia, maar ook aan zijn geboorteplaats Horn Lake. Dean: “Toen reclame-deals binnenkwamen, waren mijn prioriteiten dat ik me nog steeds op football kon concentreren en of er een manier was om ‘de zegen’ van de deals door te geven”, vertelde Dean aan ESPN, waarin hij benadrukte dat hij een bed sponsorde in een daklozenopvang in Athene, Georgia en het werken met de Boys and Girls Club.

Dean’s quote over teruggeven werd ook benadrukt door ESPN in een tweet: “Teruggeven is altijd iets geweest dat me dierbaar was”, zei hij. Dean kreeg in het verleden veel beursaanbiedingen vanwege zijn goede prestaties en hij net als zijn moeder prezen God destijds voor deze kansen.

Zegen van God
“We herinneren elkaar er elke dag constant aan dat dit allemaal slechts een zegen van God is”, vertelde Neketta in 2018 aan Dawg Nation. “We willen gewoon door deze goede dingen te doen wandelen op de manier die God voor ons heeft voorzien en we doen het niet met enige trots of opschepperij of dat soort dingen. We nemen een bescheiden houding aan en we zijn dankbaar dat we uitnodigingen krijgen om ergens te gaan spelen.”

Zie hier het originele artikel van CBN News.

Foto: AP Photo/John Amis

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen