Bijzonder: Taizé vestigt zich in Parijse buitenwijk tussen moslims, houdt iedere dag gebedsdienst

De Franse gemeenschap Taizé heeft leden uit bijna dertig landen. Er zijn een honderdtal broeders, ook van katholieke huize maar het merendeel uit diverse protestantse kerken. Ieder jaar reizen er duizenden jongeren en volwassen uit verschillende landen af naar de gemeenschap voor een week van bezinning, gemeenschap en verbroedering. Nu reikt Taizé zelf uit, zo meldt het Nederlands Dagblad.

“De broeders zijn gekomen om een biddende en luisterende aanwezigheid te zijn.”

Vier broeders vestigden zich onlangs in Pantin, nabij Parijs, in een wijk met grote sociale problemen. Als eerste permanente gemeenschap in Europa buiten Taizé zelf zijn ze gekomen om ‘een biddende en luisterende aanwezigheid’ te zijn, zegt broeder Jasper, die oorspronkelijk uit Nederland komt.

In de stad Pantin houden ze iedere dag een gebedsdienst, ook zingen ze liederen en zijn er momenten van stilte. De onlangs gepensioneerde Évelyne, die in de wijk woont, is blij met de komst van de broeders: “In de vijftien jaar dat ik in Pantin woon, is hier nooit zo’n regelmatig gebed gehouden.”

Lees hier het volledige artikel van het Nederlands Dagblad

Reacties

  1. Als men in de gesprekken met moslims ook duidelijk maakt, dat de “korangodheid” Allah een totaal andere is dan JHWH , dan is dat een mooie actie.
    Helaas missen veel christenen de moed daartoe en blijven politiek correct voorgeven als of dat dezelfde God is of erger, leren dat als geloofsovertuiging.
    Zie tora-yeshua.nl ,
    Shalom
    Ben Kok (Joods-chr. pastor)

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen