Bonicia kookt voor gezinnen die het nu moeilijk hebben: “Vanuit mijn geloof wil ik dit graag doen”

Bonicia Reijke helpt elke week een groot aantal gezinnen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Ondanks het feit dat ze een gezin heeft en thuiswerkt, kookt ze wekelijks gerechten. Deze week staat Surinaamse bami op het menu, is te zien in een uitzending van RTV Noord-Holland.

Bonicia en haar gezin wonen in Purmerend. Ze zag dat mensen in haar omgeving het moeilijk hadden. “Je leest veel berichten van mensen die het financieel zwaar hebben”, vertelt ze. “Sommigen konden geen boodschappen doen.”

“Ik dacht: ‘Hier moet ik echt iets mee’. Ik wil vanuit mijn geloof niet zoiets aanhoren, maar ik wil er echt iets mee doen. Ik ben namelijk christelijk en het is belangrijk voor mij.”

Hulp
Hoewel het een zware onderneming is voor Bonicia, ziet ze ook dat er veel hulp komt. “Het is een enorm werk, maar mijn man helpt me, mijn schoonzus en schoonmoeder helpen ook. Samen lukt het.”

“Ik wil vanuit mijn geloof niet zoiets aanhoren, maar ik wil er echt iets mee doen.”


De man van Bonicia, Arsenio, komt ook in de uitzending. Hij vertelt: “Ze had het wel in haar hoofd om dit te starten, maar toch verraste het mij toen het ook daadwerkelijk begon. Maar ik vind dat ze het heel goed doet, ze helpt veel mensen ermee.”

Bonicia en Arsenio hebben allebei een baan, maar werken minder uren vanwege corona. Ze krijgen wel hun uren doorbetaald. “Daarom is het mogelijk om dit te doen. Juist omdat we het geld hebben, willen we geven aan mensen.”

Bekijk hier het prachtige verhaal van Bonicia.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen