Celine ontdekte: God heeft een partner voor mij klaarstaan. Ze stopte met overmatig daten

Celine Bijsterbosch (20 jaar) zocht in haar jeugd heel lang aandacht van jongens. Ze werd in het verleden veel gepest en voelde zich alleen. Na een relatie met een jongen in de Gereformeerde Gemeente ontdekte ze dat God wat anders voor haar in gedachte had: Hij liet haar een visioen zien van de man die Hij voor haar had. Op dat moment kwam haar constante zoektocht naar ‘de ware’ tot rust.

Celine komt uit een christelijk gezin uit Apeldoorn en is opgegroeid in een gereformeerd vrijgemaakte kerk. Het beeld van God wat ze jarenlang meedroeg was God “als een boze man die oordeelde en in wiens ogen je niet genoeg was”. Daarnaast zocht ze veel bevestiging bij jongens. “Ik heb veel relaties gehad en ik was veel bezig op seksueel gebied.”

De vele relaties namen haar onrust niet weg, haar verlangen naar liefde en bevestiging werd alsmaar groter. “Ik zat op allerlei christelijke dating-apps en sites. Soms was ik wel met vijf jongens tegelijk in gesprek: Ik was constant op zoek naar ‘de ware’.” En dat liet Celine niet ongedeerd: “Telkens als er weer een relatie uitging was ik vreselijk teleurgesteld. Het maakte me verdrietig en boos op God: ikwilde een relatie, maar Hij voorzag niet in de juiste persoon.” Ook vond Celine het vermoeiend om constant op zoek te zijn naar een leuke jongen: “Veel vriendinnen hadden voor het eerst een relatie, of hadden nog nooit verkering gehad. Ik was daar eigenlijk wel jaloers op: ik vond het jammer dat ik altijd zo druk met jongens bezig was…”

 “Omdat ik zoveel met jongens bezig was geweest, had ik weinig idee van wie God is.”

“Ik had weinig idee van wie God is”

Afgelopen winter besefte Celine dat ze iets miste door haar focus op jongens: “Omdat ik daar zoveel mee bezig was, had ik weinig idee van wie God is.” Binnen in haar groeide een verlangen om God te leren kennen en te ontdekken wie Hij is. In die tijd volgde ze op social media Jelmer Visscher, een jongen van 18 die het boek ‘vriend van de Almachtige God’ heeft geschreven. “Jelmer Inspireerde me: de liefde voor God die hij heeft en die hij uitdraagt, en de manier waarop hij in contact staat met jongeren zie je niet vaak.” Celine kreeg diep van binnen het idee dat ze zijn boek moest kopen. Wachtend op de bezorging nam ze contact met hem op. “Ik deelde mijn vragen met hem en zijn antwoorden hielpen me enorm.” 

Toen Celine het boek las, leerde ze veel meer over God: “God is een God van liefde. Hij houdt ontzettend veel van je en je mag komen zoals je bent. Tegelijkertijd roept Hij je op om je te laten dopen en je te bekeren. Op die manier ontvang je het eeuwige leven.” Ook las Celine de oproep in de Bijbel om zich te laten dopen. Twee weken later stond ze met Jelmer en een groep jongeren in een meertje in Zwolle. “Mijn ouders begrepen deze keuze niet helemaal, omdat ik als kind al gedoopt was en belijdenis had gedaan.”

“Ik wist dat God iemand voor me had en dat Hij zou voorzien.”

Visioen die haar verlangen tot rust brengt

Jelmer begeleidt Celine nog steeds in het ontwikkelen van haar geloof. “We bellen af en toe. Laatst deelde ik dat ik diep van binnen bang was om alleen te blijven. Ik wist niet zeker of God wel iemand voor me had. Hij vertelde mij dat ik voor mijn man moest gaan bidden. Hij deed dit zelf ook voor zijn vrouw. Ik had dit zelf nog nooit gedaan.” Celine pakte dit gebedspunt op en God antwoordde snel: Tijdens het  gebed kreeg ze een visioen. “Ik zag een jongen van de zijkant. Ik wist dat het mijn toekomstige partner zou zijn. En ik voelde hoe alles in mij opeens tot rust kwam: Ik wist dat God iemand voor me had en dat Hij zou voorzien.” 

De ervaring van het visioen werd bevestigd toen Celine een getuigenis hoorde van een vrouw die haar toekomstige man van de achterkant had gezien. “Ik wist zeker: ik heb me niets verbeeld. God heeft echt een man voor mij.”

Het leven met God, in relatie met Hem, is heel anders. Het is waardevol en verrijkend. En dat leven wenst Celine iedere jongere toe. 

Via deze link kun je het boek ‘Vriend van de Almachtige God’ bestellen. 

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen