Christelijke jongeren adopteren ouderen wegens corona-crisis

De corona-crisis brengt veel mooie kanten in mensen naar boven. Terwijl vooral ouderen het zwaar hebben, ontstaan er veel acties vanuit jonge mensen om hen te helpen. Bijvoorbeeld in Zwolle, waar de christelijke studentenvereniging Absens Carens ouderen ‘adopteert’ en hen helpt overleven in deze tijd.

Annely, voorzitter van Absens Carens, vertelt op Instagram: “Ik krijg van de studenten te horen dat het ze het heel leuk vinden om bemoedigende kaartjes te sturen, boodschappen te halen, te zwaaien naar een oudere voor het raam of om even te bellen. Iedereen gaat meteen aan de slag.” De studentenvereniging heeft tevens een project opgezet om ouderen te adopteren. Deze ouderen helpen ze, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of met praktische klussen, meldt Annely tegenover EO BEAM.

Absens Carens werkt nauw samen met stichting Hart voor Zwolle. Op Instagram is te zien hoe twaalf studenten vier dagen bezig zijn om een eenzame vrouw verhuizen naar een bejaardentehuis. Ze houden netjes anderhalve meter afstand van elkaar.

Ook is er een grote maaltijdenactie opgezet, waarbij er tweehonderd maaltijden bezorgd worden bij honderd eenzame Zwollenaren. Op de foto’s is te zien hoe dit met veel blijdschap ontvangen wordt.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen