De Henkie Show is terug van weggeweest

Vanaf maandag 23 augustus is er weer wekelijks een nieuwe Henkie Show. Vorig jaar rondom de eerste lockdown startte Matthijs Vlaardingerbroek met een dagelijkse online kindershow voor kinderen die niet naar school of naar de kerk konden. Meer dan vijftig Bijbelverhalen verder moest hij vanwege een burnout helaas stoppen. De afgelopen maanden is hij weer rustig aan het opbouwen en heeft voor het najaar dertien nieuwe afleveringen over het Bijbelboek Handelingen gemaakt. Ook is er een nieuwe Advent serie rondom de titels van Jezus in Jesaja: ‘Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.’

Alle poppen zijn weer van de partij. Ook kijken wij wekelijks naar het levensverhaal van een of meerdere zendelingen, zoals George Muller, Jim Elliot en Jackie Pullinger. Bij elk Bijbelverhaal zijn er zes creatieve werkvormen die kinderen thuis, in de kerk en op school kunnen gebruiken om het verhaal verder uit te diepen.

Elke maandagochtend komt een nieuwe Henkie Show online, zodat leerkrachten en kinderwerkers dit van te voren kunnen bekijken en dan die week op school of de volgende zondag in de kerk kunnen laten zien.

De Henkie Show is een werk van liefde met de hoop dat veel kinderen op school, in de kerk of thuis bekend raken met die prachtige Bijbelverhalen.

Het is het streven om de Henkie Show volledig gratis te houden en zelfs uit te gaan breiden naar een volledige kinderbijbel op YouTube in videovorm, zodat kinderen de verhalen van God kunnen leren kennen door de video’s van de Henkie Show.

www.dehenkieshow.nl

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen