Doopfeest in IJsselstein: acht getuigenissen op een rij

In de New Testament Church in IJsselstein werden afgelopen zondag acht mensen gedoopt. Hierbij zaten bijzondere bekeringsverhalen en verhalen van hoe God levens radicaal vernieuwt. We zetten ze op een rij.

-“Op bezoek bij een vriendin vroeg ze mij uit haar bijbel te lezen. Ik twijfelde maar dacht: ach, het kan toch geen kwaad? Wat ik las raakte me zo diep. Ik kreeg kippenvel. Mijn handen begonnen te zweten. Ik dacht: ik wil meer.”

-“Ik ben zo dankbaar voor wat Jezus doet in mijn familie. Hij heeft mijn moeder, vader, broer en schoonzus totaal veranderd. God is zo geduldig, Hij wacht op ons. Ik laat mij dopen, niet voor mijn familie, maar vanwege mijn eigen relatie met Jezus!”

-“Ruim 2,5 jaar geleden beloofde ik mijn leven aan God. Mijn dochter lag met zwangerschapsvergiftiging in het ziekenhuis. Ik bad, maar het ging steeds slechter met haar en de baby. ’s Nachts deed ik huilend een gebedsoproep op Facebook. Hoewel ik daar maar weinig mensen ken, hebben meer dan 900 mensen voor haar gebeden. Mijn kleinzoon werd met 855 gram geboren. Vandaag heb ik hem hier vast als een gezonde jongen. Jezus redt!”

-Sammie is tien jaar en wil zich laten dopen. Jezus is haar Redder en Hij heeft haar genezen van lactose-intolerantie. Afgelopen zomer is Sammie met haar moeder en zus mee geweest op zendingsreis naar Zuid-Afrika. Haar oudere zus Daantje mocht Sammie zelf dopen!

-“Jezus Christus is de meest unieke persoon die er bestaat. Als ik God wil voelen of met Hem wil praten dan kijk ik naar Jezus. Hij is mijn Beschermer en Redder. Hij is de enige Weg. Ik laat me dopen om nog dichter bij Jezus te zijn.”

– “Ik kwam 3 jaar geleden met twee geweldige mensen mee naar de kerk. God leidde mij hier heen. Ik kwam thuis. Een jaar geleden zei ik ‘ja’ tegen Jezus. En ook vandaag werd ik hier naartoe geleid, zonder dat ik wist dat ik me zou laten dopen. Ik wil nog meer!”

-“God is zo groot. Wij zijn maar mensen, we kunnen nauwelijks bevatten hoe groot Hij is.”

-“In 2014 werd ik heel ziek. Ik lag een maand in het ziekenhuis met de ziekte van Crohn. Ik wist niet waar ik het zoeken moest en bad voor het eerst tot God: ‘Help mij, genees mij.’ Toen wij hier naar de kerk kwamen leek alles op ons verhaal aan te sluiten. Daarom wil ik me vandaag laten dopen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen