Drie van de vier beste hogescholen in Nederland zijn christelijk, blijkt uit Keuzegids

Uit de deze week verschenen Keuzegids voor 2022 blijkt dat bij de vier beste middelgrote hbo-scholen drie christelijke hogescholen zitten. Dat meldt het RD. Bovenaan de lijst staat de Christelijke Hogeschool Ede, meteen gevolgd door Hogeschool Viaa in Zwolle. Driestar Hogeschool in Gouda staat op de vierde plek.

De website van de Keuzegids vermeldt dat de gids werkt met “informatie uit betrouwbare bronnen, zoals de studentenoordelen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), arbeidsmarktcijfers van het Researchcentrum voor Onderzoek en Arbeidsmarkt (ROA) en studiesuccescijfers van de Vereniging Hogescholen.”

Vervolgens selecteert en bewerkt de organisatie van de Keuzegids deze cijfers zelf. Daarbij vinden ze het belangrijk dat de cijfers voor studiekiezers relevant zijn.

Score
De Christelijke Hogeschool Ede scoort in de nieuwe Keuzegids 77 punten en Hogeschool Viaa 76,5. De Driestar scoort voor het komende studiejaar 74 punten. Waar de opleiding HRM er bij de CHE uitspringt, worden bij Hogeschool Viaa vooral de pabo, verpleegkunde en social work hoog gewaardeerd.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen