Eerste Hulp Bij Uitnodigen voor een kerkdienst of Alpha Cursus

We weten allemaal dat het belangrijk is en toch doen we er liever niet al te veel aan. Nee, het gaat niet over sporten, gezond eten of je andere goede voornemens voor 2022… het gaat over evangeliseren. 

We denken bij evangeliseren vaak aan een hakkelend gesprek over ons geloof met een buurman of collega. Of nog erger: op een zeepkist staan in het centrum van onze stad of ons dorp. Is evangeliseren dan altijd zo spannend en ongemakkelijk? 

Onderzoek laat zien dat christenen het ontzettend spannend vinden om mensen uit te nodigen voor een kerkdienst. Ruim 50% ervaart een diepe weerstand bij het uitnodigen van anderen. Dat is een grote groep! Maar het onderzoek laat ook een andere kant zien: wanneer mensen de tijd nemen om na te denken over wie ze kunnen uitnodigen, krijgt twee op de drie mensen een naam in gedachten. Hoewel er dus een diepe weerstand is om uit te nodigen, weten de meeste mensen wel wie ze kunnen uitnodigen.

Hoe kun je goed iemand uitnodigen?

Een persoonlijke uitnodiging is de beste uitnodiging. Zo ziet Alpha Nederland dat negen op de tien deelnemers op Alpha komt door een persoonlijke uitnodiging. Hoe werkt dat eigenlijk?

  1. Het begint allemaal met gebed. Vraag de Heilige Geest voor een of meerdere namen voor wie je mag bidden. Bid dagelijks voor hen.
  2. Sluit aan bij de ander. Begin niet uit het niks over Alpha of over de kerkdienst waarvoor je wil uitnodigen, maar sluit aan bij het levensverhaal van die persoon. 
  3. Wees niet veroordelend en toon oprechte interesse. 
  4. Nodig uit!
  5. Ga mee. Of het naar een kerkdienst is of naar de eerste bijeenkomst van Alpha: het is altijd fijn om niet in je eentje naar iets onbekends te gaan.  

Kun je wel wat hulp gebruiken in je gebed? Maak dan gebruik van het ‘Eerste Hulp Bij Uitnodigen’-platform (bidden.alphanederland.org). Met dit nieuwe platform van Alpha Nederland ontvang je tips om te bidden, een gepersonaliseerd gebed voor de persoon die je wilt uitnodigen en natuurlijk ook tips om uit te nodigen. Ga naar bidden.alphanederland.org om jouw persoonlijke gebed te ontvangen!

Het ‘Eerste Hulp Bij Uitnodigen’-platform is onderdeel van de nieuwe campagne van Alpha Nederland. Deze campagne ondersteunt kerken door heel het land om een beweging van gebed en uitnodiging op gang te krijgen. Wil je meer weten over de Alpha Campagne of het platform? Kijk dan op alphanederland.org/campagne

Samen nodigen we Nederland uit om Jezus te ontmoeten 

Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich met hart en ziel inzet voor de evangelisatie van Nederland, de vitalisering van de kerk en de transformatie van de samenleving. Ontdek hoe jij mee kunt doen op alphanederland.org

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen