Family Church kiest voor gezondheid en biedt gratis sportlessen aan

57% van de Nederlandse burgers heeft een chronische ziekte, 50% van de volwassenen heeft overgewicht en 4 op de 10 mensen heeft psychische klachten waarbij het bij de grootste groep daarvan gaat om stemmingsstoornissen, angststoornissen en middelengebruik. Nederland kan wel wat meer gezondheid gebruiken, zegt Family Church in Nijkerk. “Zowel in de kerk als buiten de kerk. We mogen als kerk een voorloper zijn, een voorbeeld, maar hoeveel aandacht gaat er in de kerk naar dit aspect?”

Vorige week is de kerk met 25 enthousiaste deelnemers van start gegaan. Ondanks dat sportscholen weer open zijn is er dus een grote behoefte aan. Toen de voorganger bij de introductie van Fit&Gezond op de weegschaal ging staan met een tshirt aan van Jensen met de tekst “genoeg is genoeg” kreeg dat een grappige dubbele lading.

Organisator Naomi Floor vertelt over het initiatief. “Beweging zorgt voor een beter gewicht, conditie en kracht. Daarnaast voorkomt het ziekten en bevordert het de bloedsomloop. Het zorgt ervoor dat we beter in staat zijn om nieuwe vaardigheden aan te leren. Maar het heeft ook een positief effect op onze ziel.

Bewegen maakt de stof dopamine aan, wat een geluksgevoel geeft. Niet voor niets dat het in de ggz als behandelmethode wordt ingezet! Niet alleen beweging maar ook voedsel, water, onderdak, hormonen, slaap en ontspanning dragen bij aan een goede gezondheid. Zo is ‘brainfog’, ook wel hersenmist, te herleiden naar overmatig gebruik van suiker, cafeïne of alcohol. De gevolgen van verslaving aan sigaretten, alcohol of andere middelen zijn de meesten wel bekend. Wij zijn niet bedoeld om ‘slaaf van’ te zijn, maar om te leven in vrijheid, verbinding en goede gezondheid.

Nullijn
Als Family Church willen we een gratis en laagdrempelig platform zijn waar mensen kunnen leren hoe zij in hun leven vorm kunnen geven aan ‘gezondheid’ in de breedste zin van het woord. Dat doen we door het aanbieden van 8weekse programma’s genaamd Fit&Gezond. Bij ons Fit&Gezond-programma stelt elke deelnemer zijn eigen doelen. Dat kan gaan over alle bovengenoemde zaken. Bij de start testen, meten en wegen we om een nullijn te bepalen. Op de helft doen we dit opnieuw om de ontwikkeling bij te houden en op het eind om de resultaten inzichtelijk te maken. Zo weet iedereen wat het heeft opgeleverd. 

We bieden een wekelijkse sportles aan op locatie in een groep en daarnaast is er een online platform met thuis-workouts. Elke week komt wordt er informatie gedeeld over een gebied binnen gezondheid en daar hoort een challenge bij.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen