Franse voetballer Giroud nodigt vrienden uit voor Alpha Cursus: “Ze hebben genoten”

De christelijke voetballer Olievier Giroud (32) van Chelsea vertelt in een video dat hij erg enthousiast is over de Alpha Cursus en al zijn vrienden ervoor heeft uitgenodigd. De Franse wereldkampioen van 2018 spreekt vaak publiekelijk over zijn geloof.

In een video die op Twitter werd gedeeld door Alpha-oprichter Nicky Gumbel, wees Giroud erop dat “het de afgelopen twee maanden online doen van de Alpha een fantastische ervaring was”.

Niet-bedreigend
Giroud: “Het hielp mij om mijn geloof te delen met vrienden die ik had uitgenodigd voor Alpha, op een ‘niet-bedreigende’ manier. Ik heb ik er echt van genoten, en ik ben blij dat mijn vrienden er ook van konden genieten!”

“Het hielp mij om mijn geloof te delen met vrienden die ik had uitgenodigd voor Alpha, op een ‘niet-bedreigende’ manier.”

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat Giroud in het openbaar zijn geloof deelt. Vorig jaar organiseerde hij samen met verschillende christelijke spelers, waaronder Lucas Moura, David Alcibiades en Paul-José M’Poku, een gala-evenement in Londen om geld in te zamelen voor de vervolgde christenen.

“Het is onvoorstelbaar dat er wereldwijd zóveel vervolgde christenen zijn. We moeten erover praten.”

“Het is onvoorstelbaar dat er wereldwijd zóveel vervolgde christenen zijn. We moeten erover praten. Er moet bewustwording komen”, onderstreepte Giroud tijdens het gala.

De Franse spits heeft een tatoeage met de eerste regel van Psalm 23 in het Latijn (Dominus regit me et nihil mihi deerit: ‘De Heer is mijn Herder, mij ontbreekt niets’), in zijn rechterarm.

Giroud
Hij zegt dat hij “heel dankbaar is dat hij de kans heeft gehad om zijn droom te beleven. Elke dag is voor mij een gezegende dag”, zei hij na het winnen van het WK 2018 met Frankrijk.

“Elke keer dat ik de woorden van de Bijbel lees, voel ik me dankbaar voor alles wat mij is overkomen, en positief”

“Elke keer dat ik de woorden van de Bijbel lees, voel ik me dankbaar voor alles wat mij is overkomen, en positief”, voegde hij eraan toe.

Alpha-cursussen
Alpha-cursussen explodeerden tijdens de pandemie. Vanwege de blokkade door het coronavirus op fysiek contact verdrievoudigde in het VK het aantal aanmeldingen voor online Alpha-cursussen. Vorige maand zei het hoofd van Alpha Noord-Ierland, Jonny Campbell, dat er sinds het begin van de pandemie “1.500 digitale Alpha-cursussen worden gegeven in het VK”.

Hoewel ze “nog nooit eerder Alpha online hebben gedaan. En we dachten niet echt dat het zou werken […] iedereen lijkt van ze te houden en niemand valt uit, wat ook iets buitengewoons is”, vertelde de communicatiedirecteur van Alpha International, Mark Elsdon-Dew, aan de Britse nieuwswebsite Premier.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen