Gijsbert kreeg een nieuw beeld van God de Vader en dat hielp hem zijn verslaving te overwinnen

Ik, Gijsbert (20), groeide op in een evangelisch gezin. Daar leerde ik dat God een liefhebbend God is, dat Hij van me houdt en om me geeft. Ik groeide op met God en wilde van jongs af aan al voor Hem gaan. Ik leefde voor mijn gevoel al dicht bij Jezus op dat moment. 

Op de basisschool van groep 2 tot eind groep 7 werd ik gepest. Ik voelde me niet welkom en werd met momenten buitengesloten. Ik kwam vaak huilend thuis. Ik geloof dat deze tijd me onbewust aangezet heeft om te gaan ´verdienen´. Ik moest iets goed doen dan verdiende ik iets terug. Als ik aardig deed, deed de ander ook aardig tegen mij. Ik moest mensen voor mij winnen. 

Ergens zit hier een stukje waarheid in, maar het is niet helemaal waar. Want als je mensen teleurstelt, dan ben je niet gelijk slecht. Maar dat is wel wat ik dacht. 

Na groep 8 ging ik naar de middelbare school. Daar kwam ik in een leuke klas terecht, ik kreeg goede vriendschappen en genoot. Op school, thuis, in de kerk en op het werk was ik de jongen die zo graag voor Jezus leefde. Maar tegelijkertijd speelde er ook iets anders. Ik ontwikkelde een verslaving. Ik voelde me in die tijd slecht. Als ik de Bijbel las kwam ik erachter hoe slecht ik wel niet was. En ik begon de lat voor mezelf nog hoger te leggen. Ik moest het goed doen, want dan zou God van mij houden. Dus nog beter m’n best doen. Maar iedere keer liep ik tegen dezelfde muur. Dit ging zo’n 3 jaar door. Mijn zelfbeeld verslechterde en ik zag mezelf niet meer als een goed persoon. Ik deed me wel voor als een zelfverzekerd persoon die wist hoe hij het leven moest leven, maar dat was niet zo. Ik bezat een verkeerd Godsbeeld. Een boze vader in plaats van een liefdevolle Vader die om zijn kinderen geeft. Een vader waar je het moet verdienen om geliefd te worden.

In september 2019 ging ik naar bijbelschool Foundation 4 life. Na een gesprek met mijn moeder besloot ik om er 100% voor te gaan. Het jaar is echt een rollercoaster geweest. Ik weet nog dat ik op de eerste avond van de bijbelschool, tijdens een aanbiddingsavond, door mijn knieën heen zakte. Later vertelde mijn coach dat het waarschijnlijk niet alleen iets fysieks was. Ik heb meerdere momenten bevrijding ervaren en ik heb me laten dopen. Ik heb Gods stem leren verstaan en kon daardoor God in mijn dagelijks leven betrekken. Het was geweldig, super, gaaf, en mooi. De Bijbelschool was geweldig!!!!! 

Maar… er waren ook mindere momenten. Soms kwam mijn verleden zo dichtbij, dat ik wist dat ik het in het licht moest brengen als ik er vanaf wilde. Ik heb er ook weleens over nagedacht, op de momenten dat ik mezelf tegen kwam, of ik de bijbelschool wel moest afmaken. En ik kwam mezelf meerdere keren tegen. Bijvoorbeeld toen alle studenten op dezelfde dag een gave van De Geest ontvingen en dat bij mij pas na drie dagen lukte. Ik dacht toen bij mezelf, zie je wel, je moet het verdienen. Eerst goed je best doen, en dan lukt het. Ook vond ik het lastig om te geloven dat je Gods liefde niet hoeft te verdienen. Mijn coach daagde me uit om het anders te bekijken. En zo werd ik keer op keer weer uitgedaagd om mijn onjuiste gedachtepatronen en gevoelens achter te me laten.

Zo’n 2 jaar na mijn bijbelschooljaar kon ik zeggen dat ik van mijn verslaving af was. Weet je hoe? Ik heb mezelf zo vaak mogelijk, als ik eraan dacht, verteld dat ik het wel kon! Dat ik van deze verslaving af kon komen. Want ik ben geliefd, ik doe er toe! Ik ben waardevol. Ik ben volmaakt in Hem. Ik hoef niet voor mijn ’verslaving’ te kiezen, want ik ben meer dan een overwinnaar. Tools die ik had geleerd op de bijbelschool kon ik in mijn dagelijks leven toepassen. 

Dus verwacht niet dat je na zo’n jaar bijbelschool een perfect leven hebt. Dat alles vanzelf gaat ofzo. Nee, het is alleen dat je 1 jaar lang, tools krijgt om in je dagelijks leven toe te passen. Het heeft mij geleerd dat een dagelijks leven met Jezus mogelijk is. Het heeft me ook geholpen om te weten dat ik (en jij ook) geliefd ben door De Schepper van Hemel en aarde!

Ben je enthousiast geworden door mijn verhaal, kom dan een keertje langs op bijbelschool Foundation 4 Life. Een Interne bijbelschool voor 16 tot en met 22 jarigen, in Ermelo.Kijk even op de website www.Foundation4life.nl  
Dan spreek ik je daar! (Ik zit inmiddels in het schoolteam😊)

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen