Hoe Gods liefde al Reggie’s biseksuele gevoelens wegnamen

Reggie van Dinter had ADHD en kreeg als kind veel negatieve labeltjes opgeplakt. Hij was druk en rebels, wat ervoor zorgde dat hij negatieve aandacht kreeg. Juist omdat hij daardoor een laag zelfbeeld ontwikkelde, zocht hij op veel plekken naar liefde, vertelt hij. “Ik ging op seksueel gebied experimenteren met mannen. Achteraf gezien vind ik dat heftig, de duivel liet mij geloven dat ik bi ben”, vertelt hij. In dit verhaal laat Reggie zien hoe God alles omkeerde en hoe hij nu een gezegend leven leidt met de vrouw van zijn dromen.

Het ging Reggie duidelijk niet voor de wind in zijn jonge jaren. Hij verloor zijn moeder toen hij drie was en hij had op jonge leeftijd al gedragsproblemen. Reggie vertelt: “Ik was altijd rebels, ik schopte tegen alle regels aan die er waren. Daardoor kregen andere kinderen een hekel aan mij en begonnen me te pesten. Omdat ik ADHD had, kreeg ik labeltjes opgeplakt die niet positief waren. Het gaf me een laag zelfbeeld.”

“Juist omdat ik zo weinig liefde kreeg, begon ik ook met biseskualiteit te worstelen.”

De pesterijen haalden het slechtste in hem naar boven. “Ik dacht: ‘Mensen hebben mij pijn gedaan, nu ga ik andere mensen pijn doen.’ Soms leidde dat tot vechtpartijen.” Ook kreeg Reggie in zijn tienertijd problemen met alcohol en porno.

Biseksualiteit
Daar hield het niet mee op, vertelt Reggie. “Juist omdat ik zo weinig liefde kreeg, begon ik ook met biseskualiteit te worstelen. Ik moest het ergens gaan zoeken. Ik heb met verschillende gasten seksueel geëxperimenteerd. Daar heb ik super veel spijt van.”
“Het gaf me ook totaal geen liefde, het was allemaal schijn-liefde. Het was de duivel die mij leugens in wilde praten. Er staat in de Bijbel geschreven dat de duivel rondgaat als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden. Dat gebeurde ook bij mij. Ik geloof dat de duivel leugens kan brengen in je identiteit, waardoor je denkt dat je bi of homo bent. Als je vervolgens op die leugens ingaat, dan kan het onderdeel worden van wie je denkt te zijn. Het is belangrijk om te beseffen dat een perverse gedachte iets anders is dan je identiteit; de identiteit die God je gegeven heeft.”

“Ik geloof dat de duivel leugens kan brengen in je identiteit, waardoor je denkt dat je bi of homo bent.”

“Ik wil duidelijk zijn dat ik de LHBTQ groep niet haat. Ik heb hen lief en wens voor iedereen die erin betrokken is, dat ze liefdevolle waarheid van Gods liefde in hun leven leren kennen. Ik wil zeggen dat ik onwijs veel van deze mensen hou en gepassioneerd ben om hen voor te stellen aan mijn Jezus, die mij heeft genezen en bevrijd van de leugens van de vijand.”


Evangelisatiedienst
Reggie vertelt dat het alleen maar slechter ging met hem en dat hij uiteindelijk suïcidale gedachten kreeg.“Ik heb zelfs pogingen gedaan om zelfmoord te plegen. Dat was best heftig. Rond die tijd had ik helemaal niets meer te verliezen.”

Toen besloot hij met iemand mee te gaan naar een evangelisatiedienst. “Daar was een spreker die vroeg waar je de eeuwigheid gaat spenderen: in de hemel of in de hel? Het was een indringende boodschap en ik besloot om Jezus een kans te geven in mijn leven.”

“De spreker legde zijn handen op mij en ik viel op de grond. Ik wist niet wat er gebeurde. Uiteindelijk stond ik op en toen kwam de spreker terug naar mij en hij zei: ‘Je bent een rasevangelist, je gaat het evangelie verkondigen over de hele wereld.’ In het begin wist ik niet wat ik daarmee moest, maar daarna zag ik dat dit klopte.”

Vader
Reggie vertelt dat God zich op een hele bijzondere manier aan hem openbaarde. “Hij openbaarde zich als mijn Vader. Mijn hemelse Papa die zo onvoorwaardelijk van mij houdt. Voor Hem ben ik nooit teveel of vervelend. Hij zegt: ‘Kom maar zoals je bent, ik hou van je.’ Dat werkte zó genezend. Elke vorm van valse liefde verdween daardoor ook.”

“Mijn voormalige bediening die ik had, ging meer om mezelf en het gezien willen worden.”

“Soms was het nog een worsteling, hoor. Ik ging door een genezingsproces, nadat de Heilige Geest mij had gevraagd om mijn voormalige bediening – die ik na mijn bekering startte – neer te leggen. Hij nam mij op een avontuur om genezing te ontvangen van afwijziging en altijd mensen te willen pleasen. Mijn voormalige bediening die ik had, ging meer om mezelf en het gezien willen worden.”

“Ik ben door een pijnlijk genezingsproces gegaan, waarbij ik ook hulp kreeg van mijn geestelijke ouders en mentors, Dick en Ellyana van Harselaar. Zij zijn van EagleHeart Ministry; een bediening met het hart om de bruid van Christus klaar te stomen voor de komst van Jezus!”

“In de omgeving waar we wonen zijn veel problemen met drugs- en alcholmisbruik. Ook is er veel hekserij en occultisme.”“Ik leerde onwijs veel over hoe je intiem met de Vader kunt zijn. Na een soort roller coaster-proces wijdde ik mijn leven helemaal aan God toe.” 

Bijbelschool
In 2017 is Reggie naar Engeland geëmigreerd om een bijbelschool en stagejaar te doen. Dit is ook waar hij trouwde met zijn fantastische vrouw Angela in juli 2018. Samen hebben ze een stichting opgericht: ‘Hope Released Ministries’. “De visie en het doel is om hoop te verspreiden in deze gebroken wereld. Ook verlangen we ernaar om de kerk, het lichaam van Christus, weer te zien worden als de stralende bruid van Christus en de gemeenten te zien worden zoals God het heeft bedoeld. Namelijk als een plek waar wonderen, tekenen, genezingen, bevrijdingen normaal zijn.”

“In de omgeving waar we wonen zijn veel problemen met drugs- en alcholmisbruik. Ook is er veel hekserij en occultisme. Het is geweldig dat ik met mijn leven nu geen problemen meer voortbreng, maar dat ik juist het licht kan zijn op zoveel plekken waar het donker is.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen