God haalde Danny uit een diepe put: ”Als kind belandde ik al op straat”

Bron: Evangelische omroep.
In ‘De Verandering’ blikt Danny Ferdinandus terug op zijn moeilijke jeugd, waarin hij regelmatig door zijn vader in elkaar wordt geslagen. Danny is nog maar een jaar of elf als hij regelmatig zijn huis uit vlucht. Midden in de nacht zwerft hij door de straten en slaapt hij in schuurtjes omdat hij bang is voor zijn vader. Ondanks al het geweld thuis is Danny naar de buitenwereld toe een vrolijk jongetje.

Vanaf zijn vijftiende woont Danny in een kindertehuis en voor Danny is dit een geweldige periode. Hij voelt zich bevrijd van thuis, haalt diploma’s en begint zich steeds meer te ontwikkelen als muzikant en liedjesschrijver. Vanaf zijn negentiende gaat hij optreden met diverse bandjes.
Hij trouwt later met Marianne en samen vormen ze het duo ‘Promise’. Ze worden vaak geboekt en verdienen met hun optredens veel geld, wat ze helaas net zo snel weer uitgeven. Als hun dochtertje met een zeldzame ziekte wordt geboren, stopt Marianne met optreden. Het leidt tot veel spanningen en het echtpaar heeft inmiddels ook hoge schulden.

Danny kan niet met de spanningen en de enorme schuldenlast omgaan en komt uiteindelijk op straat terecht. De schaamte dakloos te zijn is zo groot dat hij niet om hulp durft te vragen. Het gevolg is dat hij een dubbelleven gaat leiden. Dan komt Danny op een punt dat hij het leven niet meer ziet zitten. De gevierde artiest van nog maar een paar jaar geleden is een eenzaam hopeloos wrak geworden.

Echte liefde
Op een dag vraagt zijn neef of hij mee gaat naar de kerk. Danny: ”Toen ik daar was zag ik alleen maar liefdevolle, blije mensen. Echte liefde. Dat heb ik jaren gemist. God houdt echt van mij, ik ben zijn geliefde kind.” En die God begint hij steeds meer als een Vader zien, de vader die hij nooit heeft gekend. Een Vader die elke dag naast hem wandelt. Bekijk de indrukwekkende aflevering hier.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen