Gor Khatchikyan in uitzending Royal Mission over polarisatie: “Vaak willen we de oorzaak van het probleem bij iemand neerleggen”

Dinsdagavond hield Royal Mission een live uitzending op YouTube, waarin Gor Khatchikyan en Martin Koornstra in gesprek gingen over het thema ‘Staak de strijd’. Ze spraken o.a. over hoe mensen in twijfel en onzekerheid vaak met de vinger gaan wijzen en naar een reden voor het probleem zoeken.  

“Het feit dat deze tijd wordt gekenmerkt door zo’n gepolariseerde samenleving – hoe komt dat? We zijn op zoek naar een schuldige of naar een antwoord. Als mensen teleurgesteld zijn, dan gaan ze ernaar op zoek aan wie het ligt.”

Ingewikkelde tijd
“Wat je dan gaat doen, is op zoek gaan naar wie je de schuld kan geven”, zei Gor in de uitzending. “Dat is menseigen. Dat zie ik heel erg om me heen; op mijn werk en in de kerk. Mensen zijn zo krampachtig op zoek. Soms horen ze alleen wat ze willen horen, omdat een ander antwoord misschien pijn doet. Het is een hele ingewikkelde tijd waarin we leven. Het enige dat blijft, is het Woord van God.”

“Eigenlijk is het gek dat we altijd wijzen naar een ander”, reageerde Martin. “We willen de oorzaak van het probleem bij iemand neerleggen, terwijl God zegt: je krijgt het antwoord niet. Vertrouw de Schepper van hemel en aarde. Dat lijkt Gods antwoord steeds.”

Bekijk hier de volledige uitzending:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen