Gospelartiest Kirk Franklin: ‘God is er niet alleen om mensen gelukkig te maken’

Amerikaanse gospelzanger en songwriter Kirk Franklin gaat in op de algemene misvatting dat God alleen bestaat om mensen gelukkig te maken in plaats van dat wij Hem te maken. In een interview met The Christian Post wees Kirk Franklin erop dat het idee dat God er alleen is om ons gelukkig te maken een ‘misvatting’ is.

Zo zegt hij in het interview: “God probeert ons niet gelukkig te maken. God probeert ons van Hem te maken. Door welk proces daar ook uit voortkomt. Nogmaals, ik weet dat dat voor de wereld dwaas klinkt. Het klinkt dwaas voor het humanisme’.

Gebrokenheid

Daarna benadrukte hij momenten waarop mannen en vrouwen in de Bijbel een seizoen van gebrokenheid ervoeren. Maar later gebruikte God die slechte ervaringen voor Zijn glorie.

“Breken is niet alleen maar slecht. In amerika zijn we er trots op sterk te zijn en niet gemakkelijk te breken, maar goud wordt pas puur als het door het vuur is gehaald.”

“Ik weet dat het misschien een beetje gek klinkt in de westerse cultuur. In Amerika zijn we er trots op sterk te zijn en niet gemakkelijk te breken. Maar goud wordt pas puur als het door het vuur is gehaald.”

Franklin adviseerde ook degenen die nu worstelen om tot God te naderen en met Hem te praten: “Vraag God: ‘Wat doet U hiermee?’ ‘Gebruikt U dit?’ Omdat je soms in een situatie zit die niet beter lijkt te worden.”

Leef Christus uit in jouw leven

Bovendien moedigde hij gelovigen aan om niet alleen maar over Christus te praten. “Gelovigen moeten een christelijke levensstijl leiden. Ik denk dat het een tragedie voor ons is om zoveel Jezus-gesprekken in de wereld te hebben. Maar we zien het niet terugkomen op tastbare manieren in het leven van mensen”, legde hij uit.

“Alle rijkdom in de wereld en nog steeds is er zoveel armoede en corruptie … mensen blijven elkaar pijn doen”, vervolgde Kirk. 

Lees hier het volledige artikel op GOD TV of kijk hieronder Kirk’s interview met The Christian Post:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen