Grootste en laatste zoekactie naar Samuël Boujadi in het kratermeer

Vrienden van Samuël Boujadi hebben aangekondigd druk bezig te zijn met het voorbereiden van een nieuwe zoekactie. Dat meldden ze dit weekend in een filmpje op Facebook. Al anderhalve maand zoeken ze naar hun vriend die in zijn vakantie het Italiaanse kratermeer al zwemmend wilde oversteken, maar nooit terugkwam. “Dit zal de laatste zoekactie zijn, maar deze zoekactie is groter dan we ooit hebben aangepakt.”

“Anderhalve maand zijn we nu aan het zoeken. Het meer is gigantisch groot; 8 bij 8 kilometer. We hebben al veel gezocht; we hebben een team van twintig man gehad en er waren allerlei professionele organisaties bij betrokken. De lokale brandweer en de lokale politie hielpen zoeken. Ook kwamen er professionele organisaties vanuit Nederland”, vertellen de vrienden in de video.

Resultaten tot nu toe
“Wat we inmiddels hebben gedaan, is dat we dagelijks de kustlijn hebben gescand om te zien of Samuël daar boven is gekomen. In dat hele gebied hangen allerlei posters van hem. Als hij los van ons team ergens terecht zou zijn gekomen, zouden de lokale mensen direct weten waar ze terecht zouden kunnen.

Wat het meer zelf betreft: een bepaald gebied heeft de brandweer in drie weken tijd helemaal uitgespit. Met de hulp van vrijwillige bijdragen konden we ook met sonarsystemen werken waardoor we nog eens anderhalve vierkante km konden uitkammen.

Op alles wat in dat gebied ook maar een beetje verdacht leek, hebben we een robot afgestuurd. Zo konden we kijken of het echt wat was of niet. Helaas vonden we daar niets, maar we hebben inmiddels wel kunnen uitsluiten dat Samuël in dat gebied zou zijn.

Dan is er nog een gebied dat we iets minder nauwkeurig hebben gescand, maar waar we wel een beeld van hebben hoe het er ongeveer uitziet. Het komt erop neer dat we een heel groot gedeelte van het meer al goed hebben kunnen bekijken.”

In het meer zijn nog twee gebieden waar de vrienden door gebrek aan tijd nog niet hebben kunnen zoeken. Er is echter wel een aannemelijke kans dat Samuël daar zou kunnen liggen. Voor het uitkammen van die gebieden heeft zich nu een team gemeld.

Nieuw team
“We hebben een nieuw aanbod gekregen van een team. Zij willen vier zoekhonden sturen, twee sonarboten en drie robots die op de sonarplekken kunnen kijken of daar iets ligt. Het is een professioneel team van zes mensen. Mocht het nodig zijn, dan staan er ook nog een aantal professionele duikers klaar.”

Grootste en laatste zoekactie
“Eerder maakten we gebruik van één sonarboot met één hond. Dit is dus een grote opschaling van wat we eerder hebben gedaan. Daarmee kunnen we deze laatste gebieden waar we nog onze vraagtekens bij hebben, afstrepen. Als Samuël daar niet ligt, is het tijd om de zoekactie stop te zetten. Toch is het goed om deze gebieden nog te bekijken, zodat we niet later denken: wat als hij daar had gelegen?”

Prijskaartje
“Er zit wel een prijskaartje aan”, vertellen de vrienden. “We moeten nog 10.000 euro ophalen om deze actie te bekostigen. Dat is een stevig bedrag, maar als je kijkt wat we allemaal voor dat bedrag kunnen doen, krijgen we er heel veel voor terug. We zijn er bijna.”

Oproep
Voor het bij elkaar krijgen van het bedrag voor de laatste zoekactie naar Samuël, zoeken de vrienden nog mensen die een bedrag zouden willen doneren. “Elke bijdrage is welkom, alle kleine beetjes zijn welkom.”

Klik hier om een donatie te geven voor de zoekactie.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen