Hanna Driessen houdt regelmatig doopdiensten in de Eindhovense Genneperparken: “God brengt veel gebroken mensen op mijn pad” 

Hanna Driessen is na een heftig misbruikverleden acht jaar terug tot bekering gekomen. Dat heeft haar leven compleet veranderd. Tegelijkertijd voelt ze meteen aan als mensen gebroken zijn. “Ik zie het meteen. Daardoor hebben veel mensen de neiging om hun hele leven voor mij te openen”. De vele spontane ontmoetingen die ze heeft, leiden regelmatig tot doopdiensten. Waaronder in de afgelopen week.

“Ik wandel in het Genneperparken in Eindhoven met mijn hondje en daar kom ik de meest bijzondere mensen tegen. Ik ben tegelijkertijd heel toegankelijk en open en ga al snel de diepte in met mensen.

Ik hoef er eigenlijk niets voor te doen, God brengt ze gewoon op mijn pad, ik laat mij helemaal leiden door de Heilige Geest. Als je zelf emotioneel zo gebroken bent geweest, zie je het ook bij anderen. Ik zie overal om mij heen gedragingen en symptomen van emotioneel verwonde mensen. Ook zitten er veel mensen nog in de ontkenning.  

We leven in een gebroken wereld, maar sommigen mensen hebben echt hele traumatische dingen meegemaakt. Ik was daardoor in het verleden zelf zo hard geworden, dat ik lange tijd niets meer kon voelen. Ik overleefde en zat in de ontkenning, aan de buitenkant zag je niets aan mij.”

Grote fouten
Daarin heeft ze overigens ook grote fouten gemaakt, zegt ze. “Ik heb weleens tegen mensen gezegd: ‘volgens mij ben jij ook misbruikt!’. Dat zijn echt dingen die je niet kan zeggen, dat is veel te confronterend ook al heeft de Heilige Geest het mij laten zien. Jezus heeft me in die tijd gevormd en ik wacht nu met sturen als ze zelf met hun verhaal komen. Want soms zie ik waar het vandaan komt maar hebben ze het zelf nog niet in hun bewustzijn. Dan is het heel veel geduld hebben.

Genade en waarheid, ik legde de waarheid meteen op tafel zonder genade en dan zit je meteen in een pijnlijke wond, ik moest nog een weg van karaktervorming afleggen waardoor ik heb geleerd om door de ogen van Jezus te kijken. Waarheid met heel veel genade.

Soms worden mensen zelfs verkracht in hun eigen relatie, maar ze zijn het normaal gaan vinden omdat het altijd gebeurt. Het zal er wel bij horen, maar ondertussen raken ze steeds verder verwond.”

“Ik was een keer op een festival en er was een dame mee waarvan ze zeiden: ‘Ze is zo hard, waarschijnlijk gaat ze niet tegen je praten.’ Je zal geen klik met haar hebben maar ze wilde graag mee. Na een uurtje dansen zaten we op een bankje een drankje te doen, ik pakte haar hand en ze brak, ze huilde en ze deed haar verhaal. Onze niet-gelovige gezamelijke vrienden wisten niet wat ze zagen. Daar ter plekke op een werelds festival bracht ik haar bij jezus en heeft ze Jezus aangenomen. Die dame heb ik tot de doop mogen leiden. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Die had niemand aan zien komen.”

Bij de kassa
Ook als Hanna bij de kassa staat, houdt ze haar ogen open. “Ik zie mensen hun ogen en merk dat ze vaak ontvankelijk zijn voor een gesprek. Een goede tip is om het goud in mensen naar boven te halen. Je zegt: ‘Hé, wat zit je haar leuk’, of ‘wat heb je een leuke jas aan.’ Ik hoef er ook niet naar te zoeken er springt bij iedereen wel iets in het oog waar je een compliment over kunt maken.”

In het afgelopen jaar heeft Hanna vijf mensen gedoopt in het Genneperparken, naast de Watermolen in Eindhoven. “Gisteren was het heel koud, maar we hebben het wel gedaan. Daarna gaan nog avondmaal vieren en bidden we voor bevrijding, waar dat nodig is.”

Soms hebben de doopdiensten een hele mooi symbolische betekenis. “Bijvoorbeeld een man die vertelde dat hij als kind door het ijs was gezakt, precies op de plek waar wij dopen in het Gennepperparken en bijna dood was. En nu werd hij daar gedoopt, hij was figuurlijk herboren. En het was ook nog eens Koningsdag en zijn verjaardag, dat was een zeer gezegende mooie dag.”

Ook de doop van gisteren was zeer spontaan. “Zondag zei de Heilige Geest tegen mij ‘ga naar die dame toe’ en ik gehoorzaam ik heb haar mijn telefoonnummer gegeven en dinsdag belde ze mij en woensdag is ze gedoopt. Ze kwam graag uit Breda naar Eindhoven gereden om zich te laten dopen door ons.”

“Waar ik hoopvol over ben, is dat de jongeren in Nederland vuriger worden. Ik zie een jonge generatie opstaan. Vele huiskerken zijn erbij gekomen. Helaas zijn er ook veel ‘broekzak-christenen’, die Jezus de hele week in hun zak houden en Hem er op zondag tijdens de dienst uithalen. En kerken die de deuren sloten terwijl dat niet nodig was, zo verdrietig. Dit is de tijd om keuzes te maken…

Masturbatie en geestelijke wereld
Elke donderdagavond ga ik live op Facebook en geef ik een stukje onderwijs en discipel ik mensen. Veel mensen hebben geen idee dat samenwonen, seks voor het huwelijk etc niet bijbels is en dat daar een hele geestelijke wereld achter zit. Ik wil mensen bewust maken, opbouwen en laten groeien in discipel zijn, hun leven heiligen.

Ik heb vele fouten gemaakt en die voorbeelden gebruik ik nu om te laten zien hoe de geestelijke wereld werkt. Porno, masturbatie, de geestelijke wereld… Ik heb vaak thema’s  die niet besproken worden in de kerk terwijl het grootste probleem in de kerk onreinheid en het niet bekeren daarvan is. En we vieren samen het Heilig avondmaal samen.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen