Hannie en haar kerk bidden via livestream tegen Corona: “God is mensen aan het genezen”

Op het moment dat de Corona-crisis in alle hevigheid losbarstte, overheerste er bij Hannie van der Weerd maar één gedachte: we moéten als christenen opstaan. Desondanks merkte ze dat je niet zomaar ziekenhuizen in kan lopen om voor mensen te bidden. Toen besloot ze het samen met haar kerk, Redemption Church Amsterdam, via de livestream te doen. “Nu komen de getuigenissen binnen van mensen die Gods genezing ervaren”, vertelt ze. Ze hebben een besloten facebookgroep opgezet waar iedereen terecht kan die gebed nodig heeft.

Hannie vertelt hoe het idee ontstaan is. “De corona-crisis werd snel erger en de regels werden steeds aangescherpt. Daardoor dacht ik: hoe kunnen we die mensen ooit nog bereiken? Wel meldde ik me aan om in een verzorgingstehuis te helpen waar 13 mensen corona hadden. Maar daar hoorde ik niets meer van.”

“Dus ik dacht, wat kan ik eens gaan doen? Toen heb ik met vrienden besloten om samen te gaan bidden. Niet alleen maar van een afstand, maar concreet, via een online platform.” Hannie was eerder al bemoedigd nadat een vriend van 53 jaar oud op onverklaarbare
wijze van corona genas, nadat ze voor hem baden. De video waarin Hannie dit getuigenis vertelt, ging al snel viraal op het internet.

Geloof
“Dat gaf natuurlijk een enorme geloofs-boost. Ook bij ons in de kerk. Toen ben ik met mijn pastors Coen en Mirjam van Zadelhof van Redemption Church gaan praten, en besloten we een gebeds-livestream op te richten. We wilden dit doen omdat we geloven dat God een goede Vader is, die genezing wil geven en we het niet kunnen aanzien dat Corona ineens om zich heen slaat met angst, benauwdheid en dood.”

We wilden dit doen omdat we geloven dat God een goede Vader is, die genezing wil geven en we het niet kunnen aanzien dat Corona ineens om zich heen slaat met angst, benauwdheid en dood.”Daarbij hadden ze een appgroep waarbij mensen ook gebedspunten konden doorgeven. Dat werd allemaal samengebracht tot één platform, waarbij iedereen geactiveerd wordt om te bidden.

De vruchten van het gebed kwamen al snel, toen Hannie en het gebedsteam van het platform gingen bidden voor mensen die ze kenden, die aan de beademing lagen wegens ernstige Corona-klachten. “We kregen kort daarna het bericht dat het ineens wonderlijk goed ging.”

Verder lezen? Schrijf je hieronder direct in voor een abonnement om meer te lezen. Met een abonnement heb je toegang tot alle premium artikelen en steun je de missie van Revive!

Heb je al een account? Login

Scroll naar beneden voor een hoger abonnement.

Word deel van de missie van Revive!
Wekelijks
€ 1,25
Premium abonnement
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Word een vriend van Revive!
Wekelijks
€ 3,75
Revive vriend
Welkomstgeschenk: Een boek naar keuze
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Word Partner van Revive!
Wekelijks
€ 6,75
Revive partner
Welkomstgeschenk: 2 x per jaar gratis boek toegestuurd!
- Dagelijks premium content over wat God doet in Nederland
- Maandelijks opzegbaar

Inschrijven

Steun Revive eenmalig of maandelijks bedrag
Eenmalig of maandelijks
€...
Eenmalige of maandelijkse donatie
- Doneert u een bedrag hoger dan €5,- per maand ontvang u gratis een Premium abonnement
- Doneert u een bedrag hoger dan €27,- per maand ontvangt u gratis 3 boeken per jaar

Doneren

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen