Hoe je vrij kunt worden van de verwachtingen die anderen van je hebben

Op welk radiostation heb je de laatste tijd afgestemd? Word je bewust van de stem waarnaar je luistert en ontwikkel de zelfbeheersing om hem luider, aan of zelfs uit te zetten. Terwijl je door het leven navigeert, merk je misschien dat je geest vaker is afgestemd op de mening van anderen over je keuzes dan op die van God.

De stem van de Vader is de belangrijkste in je leven
God houdt ervan om je te leiden. In Zijn aanwezigheid krijg je toegang tot een leven van grenzeloze vreugde, vrede en liefde. Vanuit dit vertrouwen kun je leven in de vrijheid waar Hij voor stierf om die jou te geven.

Hoewel de stemmen van je familie, vrienden en leeftijdsgenoten een waardevolle stem in je leven kunnen hebben, is het die van de Vader die je uiteindelijk naar vrijheid leidt. Niet alleen is God je Vader en vriend, Hij kent je beter dan wie dan ook. God is de meest betrouwbare Bron Die in je leven spreekt.

Vrijheid brengt vrijheid voort
Leef in een verzekerde hoop met de Vader, vertrouwend op waar Hij je naartoe brengt. Hierin zul je merken dat feedback van de mensen om je heen geen invloed op je heeft zoals voorheen. Je zult degenen in je leven ertoe brengen te vertrouwen op Gods gedachten over hen, in plaats van die van iemand anders.

‘De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest.’ (Romeinen 15:13)

Mediteer over die tekst op de momenten dat je de mening van anderen over jou luider hoort spreken dan die van God.

De verwachtingen van de wereld zijn groot en overweldigend. Ze eisen prestatie. Ze eisen zelf opgestelde tijdlijnen en checklists. God verlangt naar een relatie. Hij houdt geen fouten bij. De wereld herinnert zich je tekortkomingen en verwacht dat je ze overwint met voorgewende perfectie en valse voorwendselen van vrijheid. God verschaft de enige ware versie van vrijheid.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen