Hoop christelijke Republikeinen groeit: Alaska naar Trump, hertelling in Georgia

Bij het grootste deel van de (christelijke) Republikeinen in Amerika heerst nog altijd het vaste vertrouwen dat Trump de presidentsverkiezingen gaat winnen. De onverklaarbare vrije val die Trump in de prognoses maakte in cruciale staten en de procedure rondom de poststemmen, voedt de twijfel in het land of Biden de rechtmatige president is. Inmiddels heeft Trump zijn eerste succesje binnen: in Georgia komt er een hertelling.

Er is slechts een verschil van 0,28 procent tussen president Trump en Joe Biden in het huidige aantal stemmen. Staatssecretaris Brad Raffensperger, een Republikein, had al gezegd dat er een hertelling zou plaatsvinden, maar een volledige handmatige hertelling gaat nog een stap verder. “Omdat de marge zo klein is, is een volledige, handmatige hertelling in elke provincie nodig. Dit zal helpen het vertrouwen op te bouwen.”

Volledige hertelling
Deze volledige hertelling van de stemmen begint tegen het einde van deze week en zal naar verwachting tot 20 november duren. Nadat die resultaten zijn gecertificeerd, kan de verliezende campagne een hertelling van de machine aanvragen. Volgens de staatswet kunnen kandidaten een hertelling aanvragen als de winstmarge minder dan 0,5 procent is. Op basis van de huidige telling heeft Biden een voorsprong van 14.000 stemmen.

Woensdag werd ook bekend dat de staat Alaska definitief voor de Republikeinen is. Het levert drie kiesmannen op.

“Omdat de marge zo klein is, is een volledige, handmatige hertelling in elke provincie nodig.”

Mocht Georgia toch naar de republikeinen gaan, dan heeft Trump nog enkele staten nodig. Desondanks is het plan van de republikeinen om in minimaal vier extra ‘swing-staten’ op een hertelling af te koersen.

Ondertussen blijven veel voorgangers en christelijke leiders oproepen om te bidden voor deze race. Ondanks het feit dat een aanzienlijke groep christenen op Biden stemden, menen vooral orthodoxe christenen dat de identiteit van het oorspronkelijk christelijke Amerika op het spel staat.

Klik hier voor meer informatie.

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen