Hoop christelijke Republikeinen groeit: Alaska naar Trump, hertelling in Georgia

Bij het grootste deel van de (christelijke) Republikeinen in Amerika heerst nog altijd het vaste vertrouwen dat Trump de presidentsverkiezingen gaat winnen. De onverklaarbare vrije val die Trump in de prognoses maakte in cruciale staten en de procedure rondom de poststemmen, voedt de twijfel in het land of Biden de rechtmatige president is. Inmiddels heeft Trump zijn eerste succesje binnen: in Georgia komt er een hertelling.

Er is slechts een verschil van 0,28 procent tussen president Trump en Joe Biden in het huidige aantal stemmen. Staatssecretaris Brad Raffensperger, een Republikein, had al gezegd dat er een hertelling zou plaatsvinden, maar een volledige handmatige hertelling gaat nog een stap verder. “Omdat de marge zo klein is, is een volledige, handmatige hertelling in elke provincie nodig. Dit zal helpen het vertrouwen op te bouwen.”

Volledige hertelling
Deze volledige hertelling van de stemmen begint tegen het einde van deze week en zal naar verwachting tot 20 november duren. Nadat die resultaten zijn gecertificeerd, kan de verliezende campagne een hertelling van de machine aanvragen. Volgens de staatswet kunnen kandidaten een hertelling aanvragen als de winstmarge minder dan 0,5 procent is. Op basis van de huidige telling heeft Biden een voorsprong van 14.000 stemmen.

Woensdag werd ook bekend dat de staat Alaska definitief voor de Republikeinen is. Het levert drie kiesmannen op.

“Omdat de marge zo klein is, is een volledige, handmatige hertelling in elke provincie nodig.”

Mocht Georgia toch naar de republikeinen gaan, dan heeft Trump nog enkele staten nodig. Desondanks is het plan van de republikeinen om in minimaal vier extra ‘swing-staten’ op een hertelling af te koersen.

Ondertussen blijven veel voorgangers en christelijke leiders oproepen om te bidden voor deze race. Ondanks het feit dat een aanzienlijke groep christenen op Biden stemden, menen vooral orthodoxe christenen dat de identiteit van het oorspronkelijk christelijke Amerika op het spel staat.

Klik hier voor meer informatie.

Reacties

 1. Het valt me de laatste tijd steeds meer op hoe christenen zich focussen op dingen die dat niet waard zijn. Op het gevaar af dat ik de woede van velen op de hals haal, wil ik toch het volgende kwijt. Evangeliseren in een park, mooi, prachtig, maar hoe ben je in het dagelijks leven? Ben je een echte NAASTE voor je naaste? Help je die mevrouw, wier fiets is omvallen en daardoor de boodschappen uit de tas zijn gerold of loop je snel door…. Geen tijd….? Of die oude man die niet zo snel meer over kan steken? Geef je hem de tijd in je auto of weet je niet hoe snel je hem voorbij moet rijden? En hoe ben je tegenover je buitenlandse buren, die nog maar nauwelijks Nederlands spreken? Is jouw gastvrijheid eigenlijk bij een ieder bekend?

  Wat denk je dat God van je gedrag vindt? Ooit eens de eigen instelling door Gods bril bekeken? Ik denk dat de meesten zich dood zouden schrikken of anders wel doodschamen.

  En dan de oproepen om Trump op de troon te krijgen. Degene die daarover geprofeteerd hebben zouden in de tijd van het oude testament gestenigd zijn. De volgers van Donald Trump laten zich verblinden en hangen een mens aan. Ook de leugens die Trump onophoudelijk verspreid heeft gecombineerd met zijn arrogantie zijn ten hemel schreiend. Bid liever dat Biden Jezus zal vinden. Deze man heeft tenminste nog de moed en nederigheid om echt te zijn.

  En wat te denken diegenen die zich denken te moeten ingraven in de complottheorie. Ook al is er honderd keer een complot, dan nog heeft God het laatste woord en wie van Christus is heeft helemaal NIKS!!!!! te vrezen.

  Zo ook degenen die zich met allerlei middeltjes tegen corona denken te moeten indekken: Paulus schreef al: het leven is mij Christus en het sterven is mij gewin. Of dacht je dat God vergat dat hij mensen op aarde heeft rondlopen met wie Hij een plan heeft…. Als Zijn plan met jouw leven er nog niet op zit, dan blijf je gewoon leven, of je nou wel of niet corona krijgt.

  Het wordt tijd dat christenen zich gaan gedragen zoals Jezus dat heeft bevolen. En dat we hem eer aan doen en als zout onze omgeving dorstig maken naar het Levend Water. Dat is hoe ik erover denk.

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen