“Ik werd zo geraakt door de nederigheid van Jezus”

In het kader van de stille week voor Pasen, maakte aanbiddingsleidster Jannica van Barneveld een mooie video over de liefde van Jezus. “Het raakte me weer zo dat Jezus binnen kwam rijden op een ezeltje”, zegt ze.

“De stille week voor Pasen is aangebroken en dat is altijd een bijzondere tijd. Ik moest denken hoe hier normaal gesproken een koning of een held op een paard binnenkomen. Dat is een teken van macht, van strijd, van sterk zijn.”

“Jezus kwam binnen op een ezeltje. Dat heb ik al 80.000 keer gehoord, maar ik werd er weer zo door geraakt en stilgezet. Jezus’ liefde is groter dan we ooit kunnen bedenken. Hij kwam niet om te heersen als een grote God, maar om te dienen.”

Virus
Zeker nu, in tijden van angst, waarin een virus rondgaat, kan het beeld van Jezus op de ezel ons zo helpen. De ezel is een dier die andermans lasten draagt, daar kwam Hij mee binnen. Hij kwam om te dienen en om onze voeten te wassen.”

“Ik geloof gewoon zo enorm dat Jezus nu bewogen is met ons en ons ziet en ons wil dienen. Dit is een tijd dat we in zijn liefdevolle armen mogen vluchten. Dat werkt zo genezend.”

“Juist in deze week van Pasen, wil ik je uitdagen om heel bewust Jezus zelf te zoeken. Vraag Hem of Hij je een verlangen wil geven om Hem te leren kennen en Hem te ontmoeten. Ik merk dat ik Jezus echt wil kennen en Zijn liefde wil kennen. Jaag Hem na en wees hongerig naar Hem!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen