Israëlische onderzoekers vinden goedgekeurd medicijn tegen Covid-19, ‘resultaten zijn verbluffend’

Zou een eenvoudig medicijn dat al tientallen jaren op de markt is, met succes COVID-19 kunnen behandelen? Een jaar geleden deelde CBN News dat een Israëlisch onderzoeksteam geloofde dat een specifiek medicijn, op de markt sinds 1975, het gevaar van Covid-19 zou kunnen verminderen tot die van verkoudheid.

En nu, een jaar later, hebben de Israëlische wetenschappers de resultaten van twee klinische proeven, om hun beweringen te bewijzen.

Prof. Yaakov Nahmias, directeur van Alexander Grass Center for Bioengineering aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, en zijn onderzoek zorgden voor een belangrijke doorbraak in het begrijpen hoe het coronavirus zich in de longen voortplant.

“Virussen zijn parasieten. Ze kunnen zichzelf niet repliceren. Ze zijn in wezen een doos met eiwitten met genetisch materiaal erin,” vertelde Nahmias destijds aan CBN News. “Om meer virussen te maken, moet je in menselijke cellen komen.”

Nahmias, die samenwerkte met dr. Benjamin TenOever in het Mount Sinai Medical Center in New York, zag hoe het virus de routinematige verbranding van koolhydraten in de longen stopt, waardoor vet zich ophoopt.

Screenen
Dat bracht hen ertoe om medicijnen te screenen die het virus mogelijk zouden kunnen blokkeren, “niet door zich op het virus zelf te richten, maar door achter vetophoping aan te gaan”, zei Nahmias.

Die zoektocht bracht hen bij het medicijn TriCor (fenofibraat), als een effectief antiviraal middel, wat aantoont dat het zowel de longcelbeschadiging verminderde door de cellen te helpen vet te verbranden, als de virusproductie stopte.

Tijdens de eerste proef herstelden patiënten die de medicijnen gebruikten, om de vetafbraak te versnellen, binnen enkele dagen van de door Covid veroorzaakte longinfecties. Het bewijs toonde zelfs aan dat er nul sterfte was onder deze patiënten.

Nu rapporteert het team van de Hebreeuwse Universiteit veelbelovende resultaten van “een door onderzoekers geïnitieerde klinische studie” geleid door Nahmias en gecoördineerd door Prof. Shlomo Maayan, hoofd van de Infections Disease Unite in het Barzilai Medical Center in Israël, met steun van Abbott Laboratories.

Verbluffend
Vijftien COVID-19-patiënten, die in ernstige toestand met een longontsteking in het ziekenhuis waren opgenomen en zuurstof nodig hadden, werden gedurende 10 dagen behandeld met TriCor.

“De resultaten waren verbluffend”, zegt Nahmias in een persbericht. “Progressieve ontstekingsmarkers, die het kenmerk zijn van verslechterende COVID-19, daalden binnen 48 uur na de behandeling.”

“Bovendien hadden 14 van de 15 ernstige patiënten geen zuurstofondersteuning nodig binnen een week na de behandeling, terwijl historische gegevens aantonen dat de overgrote meerderheid van ernstig zieke patiënten, die met de standaardbehandeling worden behandeld, langdurige ademhalingsondersteuning nodig hebben”, voegde hij eraan toe.

Nahmias benadrukte dat fenofibraat veel veiliger is dan andere voorgestelde medicijnen en “het werkingsmechanisme maakt het minder waarschijnlijk dat het anders werkt bij andere varianten.”

Minder dan een week
Volgens Maayan werden alle patiënten ontslagen in minder dan een week nadat de behandeling was begonnen en zetten ze de 10-daagse behandeling thuis voort zonder enige drugsgerelateerde bijwerkingen.

“Verder rapporteerden minder patiënten COVID-19-bijwerkingen tijdens hun vervolgafspraak van 4 weken”, zei Maayan.

Klik hier om het hele artikel van CBN News te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen