Jaap Dieleman stuurt nieuwe evangelisatiefolder naar 5 miljoen adressen: “Het is een S.O.S.-oproep”

In februari 2021 verstuurde evangelist Jaap Dieleman een veelbesproken eindtijd-magazine naar miljoenen adressen in Nederland. Inmiddels heeft hij een tweede editie gelanceerd, ditmaal een a4-folder. “Ik wil niet dat ook maar een Nederlander in de hemel kan zeggen: ‘Dieleman, waarom heb je het me niet verteld?’”

Eind vorige week en begin deze week zijn de miljoenen folders via distributiecentra uitgedeeld in Nederland. Deze keer geen magazine, maar een dubbele a4-folder. Het haakt beknopt in op de actualiteit – maar richt zich, in tegenstelling tot de vorige uitgave, uitsluitend op het evangelie.

“Op de voorkant staat: ‘Heb jij al een toegangsbewijs voor de hemel?’, met de tekst erbij: ‘Zonder coronatoegangsbewijs kom je er niet in, maar zonder Jezus kom je niet in de hemel.’ Het is heel basic het evangelie.”

Kritiek
De vorige editie kwam Dieleman op veel kritiek te staan, zowel van christenen als niet-christenen. Dat weerhoudt hem desondanks niet om weer een folder te sturen. “Ik kreeg weer een hele urgente drive in mijn hart, gebaseerd op Ezechiël 3 en 33. Daar gaat het over de wachter Ezechiël, tegen wie God zei dat hij bloed aan zijn handen zou hebben als hij het volk niet waarschuwde.

Ook in Efeze zegt Paulus bij zijn afscheid dat hij hen afzonderlijk onder tranen heeft terechtgewezen – en daarom had hij zelf geen bloed aan zijn handen. Datzelfde ervaar ik ook.

Ik wil niet dat er ook maar iemand in de hel komt, die zegt: ‘Hé Dieleman, waarom heb je mij niet verteld over de eeuwige verdoemenis?’ In tegendeel, ik zou niet willen dat ook maar iemand de hemel zal missen die God voor Zijn kinderen heeft bereid. Ik heb een hele duidelijk ‘S.O.S.-oproep’ geplaatst, omdat we nu nog tijd hebben om te schuilen in de schuilplaats van de Allerhoogste.”

“Hoeveel er tot bekering zijn gekomen? Naar schatting honderden.”

“Het is natuurlijk vervelend als je wordt uitgesloten omdat je geen QR-code hebt, maar het is nog een miljoen keer erger als je voor altijd uitgesloten wordt uit de hemel. Je hebt een toegangsbewijs nodig; en dat is het bloed van Jezus Christus.”

Liefdevol
Dieleman vertelt dat hij de kritiek die hierop vaak komt, namelijk dat je vooral het evangelie van liefde moet benadrukken, niet helemaal herkent. Hij legt uit. “Als jij jouw kind speelt bij hol van giftige slang, dan ruk je hem toch ook uit liefde weg? Of als je zoon onder een auto dreigt te komen, dan trek je liever zijn arm uit de kom, dan dat je hem laat doodrijden. Waarschuwen heeft alles met liefde te maken en het is juist liefdeloos als je dat niet doet!”

Overigens vertelt Dieleman dat hij immens veel reacties heeft op de vorige uitgave, en daarom verwachtingsvol is voor de reacties op de huidige folder. “Ik heb natuurlijk kritiek gekregen, maar ik kreeg ook duizenden mails van mensen die erg bemoedigd zijn door de folder.

Bekering
Hoeveel er tot bekering gekomen zijn? Naar schatting honderden. Een man uit Noord-Holland begon mij te mailen met oprechte vragen. Hij heeft zich inmiddels laten dopen en ik heb hem in contact gebracht met Herman Boon, die hem verder heeft begeleid.”

De kostbaarheid van elke ziel is mij meer waard dan elke storm van kritiek. Ik heb niets meer te verliezen, zij hebben alles nog te verliezen. Laat mij maar een beetje kritiek incasseren.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen