Jelmer Visscher (18) is een vriend van God en schreef daar een boek over: “Heb ontzag voor de hoogste Koning”

Jelmer Visscher is al sinds zijn dertiende een vriend van God. Hij brengt veel tijd met God door en maakt duidelijk andere keuzes dan veel van zijn leeftijdsgenoten. In april 2020 kreeg hij een bijzonder visioen, vertelt Jelmer. “God liet me op indringende manier zien dat het koninkrijk van God niet vrijblijvend is. Als je er half in stapt, kun je er beter niet aan beginnen.” Jelmer heeft een boek geschreven over de enorme kracht van een relatie hebben met God, getiteld ‘Ben jij een vriend van de Almachtige God?’

Hij vertelt hoe het idee ontstaan is. “Ik ging in april 2020 naar de A. Vogel tuinen in ’t Harde om God te zoeken. Ik zat lekker onder een boom en vertelde God hoeveel ik van Hem hield. Daarnaast las ik een stukje uit Lukas 3 en 4. Maar plotseling kreeg ik een visioen.”

“De Heer nam mij mee Zijn tuin in. Ik zag allemaal bomen in verschillende kleure nun, zoals groen, paars en geel. Toen vroeg de Heer: ‘Jelmer: zie je deze boom? Die brengt vruchten voort overeenkomstig met de bekering.’ Deze boom stond symbool voor mensen die stralen voor Hem.”

Bospad
Vervolgens zag Jelmer een lang bospad, waar God ook iets over zei. “Hij zei: ‘Dit zijn de mensen die niet voor mij hebben gekozen, maar ze kijken wel. Het is de bedoeling dat je gaat stralen, zodat de mensen richting de tuin komen en vragen: ‘Wie is de eigenaar van deze mooie tuin?’”

“Er waren ook dode bomen. Ik zei: ‘Heere God, wat is dat?’ Toen zei Hij dat dit gaat om mensen die voor Hem hebben gekozen maar er niets meer mee doen. Hij zei: ‘Als de tuin klaar is, gaan deze mensen eruit.’”

“De Heer zei ineens: ‘Wil je een boek schrijven?’ Ik wilde het eigenlijk niet, maar de Heer bleef aandringen. Ik voelde het.”

“Met andere woorden, het koninkrijk van God is niet vrijblijvend! Als je een dode boom bent, dan snijdt Hij je er gewoon uit. We moeten allemaal bijgesnoeid worden. Dat is pijnlijk. Maar de Koning wil je mooier maken. Hij probeert de bomen vol liefde elke dag te verzorgen. Maar als ze niet groeien en bloeien, dan heb je er niets aan. Het is ook begrijpelijk: wat voor uitstraling heeft een dode boom?” 

Maar toen kwam er een opvallende boodschap achteraan, vertelt Jelmer. “De Heer zei ineens: ‘Wil je een boek schrijven?’ Ik wilde het eigenlijk niet, maar de Heer bleef aandringen. Ik voelde het.”

Werk aan de winkel
Uiteindelijk is Jelmer sinds mei 2020 elke dag twee uur gaan schrijven en inmiddels is het boek uitgegeven. Daar zit ook een mooie foto aan de voorkant, gemaakt door Hans van der Hoeven. 

“Het boek is een filtersysteem voor jezelf: waar sta ik en wie ben ik? In het koninkrijk van God is er werk aan de winkel. Als je er half in staat, kun je het net zo goed niet doen. Dat is de rode draad. Voor mensen die het moeilijk vinden, is dit boek ook een uitnodiging om in het koninkrijk van God te stappen.”

“Eigenlijk, bro, is dit boek een kennismaking met je Maker. Je leest door de zinnen heen wie Hij is. God is zo mooi, schurend, glanzend en glorieus!”

Bijgeschaafd
“Toen ik op mijn dertiende Jezus ging volgen, werd ik bijgeschaafd en geschuurd om in de bloei te staan. God neemt de tijd om je te verzorgen. Dat is zoiets moois. God wil niets liever dan dat we bij Hem zijn en ik gun iedereen die liefde.”

“Mensen zoeken liefde in drugs, seks of zuipen. Maar God pakte me bij mijn kraag en zei: ‘Hier is je doel.’ Ik werd keihard aangeraakt door de liefde van God.”  

“Toen ben ik gaan groeien in de verbinding met Hem. De enige van wie ik support heb gehad, is van God zelf. Soms moet ik huilen op mijn kamer, als ik besef dat de mensen die dichtbij me staan me voor gek verklaren. Maar als je een op een bent met God, dan komen de vruchten tot bloei.”

“Als ik mijn Bijbel niet open en niet aan Hem denk, dan ben ik niets meer. Mensen moeten beseffen dat als je God de Vader kent, dat dat zo tof is. Je raakt verliefd op Hem.  Heb ontzag voor Hem, Hij heeft het beste met je voor.”

Gebroken
“Veel van mijn leeftijdsgenoten hebben al gehoord dat God van hen houdt, maar ze hebben een besef nodig dat ze zondaars zijn en zonder God in de eeuwige dood leven. Maar tegelijkertijd biedt God een nieuw leven. Vol met glorie, liefde, en de erfenis van het eeuwige leven dat nu al begint. Daar mag je voor kiezen. Je doet jezelf tekort als je daar niet voor kiest!”

“Doe je niet heilig voor, maar wees gebroken.”

“Wil je meer van God? Dan moet je de deur dichtdoen en op je knieën gaan. Doe je niet heilig voor, maar wees gebroken. Als de verleiding daar is om te zondigen, dan zeg ik je eerlijk: buig dan je knieën en zeg tegen God: ‘Heere God, ik zou dit en dit willen doen, wilt U mij helpen.’ ‘Help mij om meer van U te houden.’ Je kunt komen zoals je bent, met elke omstandigheid. Niet door heilig te doen, maar door gebroken te zijn.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen