Jeugd Met een Opdracht (YWAM) geeft Covid 19-hulpverlening in Mumbai

Hallo Nederland, 

Mijn naam is Muthu. Ik ben de leider van Jeugd met een Opdracht gestationeerd in Andheri, Mumbai City, in India. We hebben al heel veel hulpverleningswerk verricht in deze kritieke tijd. Ik schets hierbij een beeld van wat we zoal hebben gedaan. Er zijn veel noden onder de armen en de hulpbehoevenden. Daarom reik ik uit naar mediaplatformen en televisiekanalen in Nederland, zodat dit de aandacht kan krijgen in jullie gebeden en of jullie ons ook financieel zouden kunnen bijstaan. Lees hierover het prachtige werk wat we doen en bid tot God om te overwegen aan dit verzoek te voldoen. 

Heel erg bedankt!

Muthu

Project 1: Verdeling van gekookte voedingsmaaltijdpakketten

We hebben 6000 gekookte voedingsmaaltijdpakketten uitgedeeld aan de daklozen in het oosten van Jogeswari, Aarey Coloney, Andheri Station, een gebied van SPEEPZ en in het westen van Kandivali.

Getuigenis: ‘Na de lockdown hadden we het heel erg zwaar, want we hadden niet genoeg voedsel en we probeerden alles om aan eten te komen, maar niets lukte. Uiteindelijk kwam het YWAM-team en zij begonnen ons dagelijks voedselpakketten te geven aan mij en mijn familie. Bedankt!’ – Ganesh Rao

Project 2: Verdeling van boodschappentassen 

We hebben al 7374 volle boodschappentassen kunnen uitdelen aan families. Elke tas bevat 10 kg droge rantsoen. Met één tas kan een familie van 4 overleven voor 7 dagen. We hebben dit uitgedeeld aan de blinden, fysieke & verstandelijk gehandicapten, weduwen, transgenders, arbeidsmigranten, stammen, bedelaars, hen die door HIV/aids besmet zijn, daklozen en aan sloppenwijkbewoners. De meeste boodschappentassen gingen naar Hindoes en Moslims, maar er gingen ook sommige naar Christenen. Zie hieronder de gebieden waar we de boodschappen hebben uitgedeeld:

Gebieden
Sr. NoMumbaiThanePalgharNavi Mumbai/Raigad
1JogheswariBhiwandi VasaiPanvel Rly Stn 
2MaladAmbarnath VirarKholkhe
3GoregaonAzad Nagar PalgharDerivili
4Aarey Colony Unit 13/17Vangani NaigoanKarmeli
5Sareputhnagar  NallasoporaGarmelwadi
6Andheri  GaneshnagarMorbe
7Kandivali  Taloja
8Borivali  Sukhapur
9Speez Gate 3  New Panvel
10MIDC  Panvel
11JVLR Road  ONGC chawl 
12Dahisar  Padgoli
13Vasai  Desaipada
14Milind Nagar(Powai)  Dokshek
15Bandra  Parli
16Kalina  Vilkaspada
17Mudh Island  Vijay Nagar
18Versova  Kherwadi
19Saki Naka  Nerul
20Sahar Village  Belapur
21Dharavi  Turbe Naka
22Mahim  Airoli
23Matunga  Uran
24Wadala  Khopoli
25Dadar   

Getuigenis: ‘We waren in grote problemen! Ik heb twee kinderen en had niet meer genoeg te eten en mijn man is een dagloonarbeider en sinds de lockdown begon, stopte zijn werk en kwamen we in een financiële crisis. Ik moest zoveel huilen en kon niet stoppen met te denken aan hoe we aan eten konden komen om te overleven. Overal zochten we rond en eindelijk kwamen we het YWAM-team tegen en binnen 2 á 3 dagen voorzagen ze ons van rantsoenen. YWAM kwam niet alleen ons helpen, maar ook de andere mensen in dit gebied. Ik dank God en YWAM voor het voorzien voor ons allemaal!’ – Sarawati, Aarey Colony.

Project 3: Mumbai Politie Personeel

We hebben aan 1060 Mumbai politieagenten de volgende dingen gegeven: zacht kokosnootwater, waterflesjes, fruit en maskers. We hebben daarbij in totaal bijna 167 km gereisd. 

Getuigenis: ‘Dit is de eerste keer dat we kokosnootwater hebben gekregen van iemand. Het YWAM-team denkt buiten de ‘box’ en ze doen geweldig werk in Mumbai City en daarbuiten.’ – Mr. Mahendren, Hoofd Politie, Jogeshwari Politiebureau

Project 4: ‘Houd van je buren’ Bijbel Quiz

‘Houd van je buren’ Bijbel Quiz is een programma wat een maand duurt om Christenen aan te moedigen de Bijbel te lezen en ook hun hulpbehoevende buren lief te hebben. Elke dag worden er drie winnaars geselecteerd en geven we een bedrag van 1000 Roepies aan elke winnaar en met dit bedrag worden de winnaars aangemoedigd om boodschappen te kopen voor hun hulpbehoevende buren. 

Naast dat we in India veel werk hebben verricht, waren we ook in staat om 31 YWAM -locaties en kerken verspreid over India te ondersteunen met hun hulpverleningswerk. 

Wil je meer informatie of wil je dit project steunen? Klik hier!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen