Joanne ontmoette God tijdens haar depressie: “Hij zei: ‘Je bent geliefd en goed genoeg'”

Joanne Polak uit het Zuid-Hollandse Poortugaal voelde zich lange tijd erg depressief, en wist niet hoe ze hier ooit uit kon komen. Ze kwam zelfs tot het punt om een einde aan haar leven te maken. Maar God greep op bovennatuurlijke wijze in.

Een heftige periode voor Joanne
“Vanaf de middelbare school was ik heel depressief”, vertelt Joanne. “Dit was ongeveer tot de vierde klas. Ik zag het leven eigenlijk niet meer zitten. Deze moeilijke tijd duurde ruim vier jaar lang. Ik wist helemaal niet meer hoe ik er ooit uit zou kunnen komen, en ik dacht dat ik hiermee moest leren leven.”

“Ik vond het moeilijk om er met mensen in mijn directe omgeving over te praten, omdat ik me er best wel voor schaamde. Ik wilde echt niet dat mensen me zielig zouden vinden. Ik dacht, waarom heb ik dit? Normale mensen hebben eigenlijk een goed leven en ik niet.

“Hij heeft mij beschermd! Hij wilde niet dat ik zou sterven, Hij wilde dat ik zou leven.“

Ik kon het niet goed plaatsen waar dit zomaar vandaan kwam en vond het vooral erg moeilijk. Ik heb uiteindelijk van vrienden steun kunnen krijgen en ik ben die mensen daar heel dankbaar voor. Maar eigenlijk was er voor mij niet meer zoveel hoop, ik heb serieuze zelfmoordpogingen gedaan en gelukkig zijn ze mislukt.”

Gods hand
Joanne zegt daar in Gods hand gezien te hebben. “Hij heeft mij
beschermd! Hij wilde niet dat ik zou sterven, Hij wilde dat ik zou leven. Hij had gewoon een plan met mij en dat zie ik nu ook echt uitgewerkt worden.”

“Eigenlijk op het punt dat ik dacht: ‘Nu is het echt klaar’, en dat ik dacht: ‘Voor jou is er echt geen hoop meer, geen enkele mogelijkheid tot een gewoon leven’, op dat moment is God in mijn leven gekomen. Dat was op een avond waarop ik dacht dat het beter was om een einde te maken aan mijn leven.”

“Ik was al een beetje aan het nadenken over hoe ik uit het leven zou kunnen stappen. Maar op die avond stuurde mijn moeder een nummer, het lied ‘I surrender’ van Hillsong Worship. Ik heb toen het nummer aangezet en ik heb mij op dat moment helemaal overgegeven aan Jezus. Ik heb toen gebeden, en heel mijn hart uitgestort bij Hem. Ik heb het uitgeschreeuwd: ‘Als u nu niets doet dan is het te laat, Heer. Als u echt wil dat ik nog blijf leven, laat het dan nu vanavond zien!’ En dat deed Hij.”

“Hij raakte echt mijn hart aan en ik hoorde Hem in mijn hoofd zeggen: ‘Ik wil dat je blijft leven, je bent het waard, je bent goed genoeg.”

Liefde
Joanne beschrijft: “Hij kwam met heel veel liefde over mij heen, het was een heel bijzonder moment. Ik voelde heel sterk zijn aanwezigheid. Hij raakte echt mijn hart aan en ik hoorde Hem in mijn hoofd zeggen: ‘Ik wil dat je blijft leven, je bent het waard, je bent goed genoeg. En ik heb een plan met jou! En dat plan is zo groot, en ik heb jou nodig in deze wereld.’ En nadat Hij dat zij voelde ik zoveel rust, en het was al best laat die avond en ik kon gewoon heel rustig gaan slapen.”

“De volgende dag ben ik direct in mijn Bijbel gaan lezen, en ben ik weer gaan bidden en ik voelde bovennatuurlijke rust, en dacht: ‘Misschien is er dan toch nog wel hoop.’ En ik dacht: ‘Misschien moet ik het dan toch niet doen, en ik moet gewoon doorgaan met het leven. Want God heeft het toch beloofd dat het goed zou komen en daar vertrouwde ik toen heel erg op!’”

Evangelisatie
“Een paar weken later kwam mijn broer thuis met een vriend, en mijn broer was zelf ook nooit zoveel met het geloof bezig. Maar hij vertelde mij dat hij die avond had geëvangeliseerd, en ik dacht: ‘Huh, heeft mijn broer dat gedaan?’”

“Maar hij vertelde mij dat hij die avond had geëvangeliseerd, en ik dacht: ‘huh, heeft mijn broer dat gedaan?’”

“Ik vond het apart, maar ook heel bijzonder, dus ik vroeg hem: ‘Wat heb je dan eigenlijk gedaan en hoe gaat dat dan?’, want ikzelf was eigenlijk nog helemaal niet bekend met evangelisatie. ”Hij vertelde me: ‘Ik heb iemand zien genezen, en iemand heeft ook voor mij gebeden voor mijn beenlengteverschil en mijn benen zijn gewoon aangeroeid.’”

Beenlengteverschil
Dus hij zij tegen Joanne: ‘Laat mij eens bij jou kijken of jij ook beenlengteverschil hebt. Hij vroeg me of ik vaak rugpijn heb.’ Joanne vertelde dat ze bijna elke dag last had van haar onderrug had. Dus hij ging kijken of ik beenlengteverschil had. Dat bleek zo te zijn. En die avond begon hij te bidden voor mijn beenlengteverschil, en mijn ene been groeide gewoon aan.

“Ik voelde gewoon mijn hele been warm worden en het begon helemaal te tintelen, ik voelde dat hij vooruitschoot. En toen bleek dus dat mijn been aangegroeid was, en dus op gelijke lengte was gegroeid”, lacht ze. “Een heel bijzonder moment was dat, want zoiets had ik nog nooit meegemaakt.”

“In het begin vond het best wel eng, en was ik bang dat het van satan was. Maar ik besefte dat het echt Jezus was die mij aanraakte, want het voelde zo goed, en ik heb na dat moment nooit meer last gehad van mijn onderrug. Ik ben er echt van genezen!”

Seintje
Voor mij was het eigenlijk nog een bevestiging en een soort van seintje van God. Zo van: ‘Zie je, ik ben er, en ik zie jou ook en ik wil jou gebruiken!’”

“Vanaf dat moment ben ik ook meegegaan met evangeliseren, en heb ik ook mensen over Jezus mogen vertellen, ik was echt vol vuur voor koning Jezus.”

“Vanaf dat moment ben ik ook meegegaan met evangeliseren, en heb ik ook mensen over Jezus mogen vertellen, ik was echt vol vuur voor koning Jezus. Ik had zo’n passie om iedereen te laten zien wie God was, omdat Hij ook in mijn leven gekomen was, en mijn leven heeft veranderd. Vanaf dat moment voelde ik die depressie steeds minder. Ik dacht er eigenlijk niet meer aan. Het ging steeds beter met mij! Ik voelde me vrolijker, ik kwam gewoon letterlijk tot leven.”

“Ik ben God zo dankbaar dat hij mijn leven heeft veranderd. Dat Hij wel hoop zag in mijn leven, en dat Hij wel gewoon die mogelijkheid zag. Hij heeft mij er volledig uitgeholpen. Mijn leven nu is gewoon zo mooi”, zegt Joanne stralend.

“ik wil gewoon zoveel mogelijk mensen over God vertellen, over hoe goed Hij is.”

“Ik wil echt geen leven meer zonder Hem, want een leven met Hem is zo geweldig! Ik ben nu dagelijks met Hem bezig, ik bid elke dag, ik lees vaak in de bijbel. En ik wil gewoon zoveel mogelijk mensen over God vertellen, over hoe goed Hij is. Ik zie regelmatig mensen die zich ook best depressief voelen, of die door bepaalde omstandigheden het leven ook niet meer zien zitten, en dan vind ik het zo mooi om juist die mensen te kunnen helpen en ze te bemoedigen.

Hoop
“Dat hoop ik ook door dit verhaal te doen. Als jij denkt dat het leven geen zin meer heeft, er geen hoop meer is, dan wil ik je echt bemoedigen en zeggen tegen je dat God dat heel anders ziet. Het kan echt! Ook al denk je het kan echt niet meer, nou dat dacht ik dus ook. Maar het kan echt!”

Een gebed namens Joanne

“Je leven kan veranderd worden door Hem, want Hij houdt van je, en Hij ziet je, en Hij wil dat je Hem opzoekt. Hoe dan ook, in welke situatie je ook bevindt. Dat bid ik ook echt over jullie uit, dat jullie Hem zullen vinden, en dat jullie zijn rust en vrede mogen ervaren, en dat Zijn liefde in je hart mag komen, want dat is echt wat Hij wil.”

View this post on Instagram

Houd vol, want God gaat iets geweldigs doen!

A post shared by 𝒥𝑜💫 (@joannepolak_) on

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen