Joke stopt na 57 jaar met roken: “God heeft me vrijgezet”

Joke Hoeflaak (66) uit Amsterdam is 57 jaar verslaafd geweest aan roken, en ze kwam er maar niet van af. Ook toen ze zes jaar geleden christen werd, bleef het een worsteling. Totdat ze bevrijd werd van een geest van verslaving.

“Het is een hele worsteling als je gevangen zit in een verslaving waar je vanaf wilt. Ik was bij vrienden in een huisdienst, van Heart to Heart Church, en daar was een pastor die bad voor genezing. Ik voelde ook dat ik me overgaf aan de Heer. Ik kreeg pijn in mijn buik en heb gehuild en geschreeuwd. Maar daarna voelde ik een bevrijding, alsof ik nooit gerookt had.”

Bevrijd
Toen Joke thuis kwam, wilde ze uit gewoonte weer een sigaret opsteken. “Maar dat ging niet, ik legde het weg. Toen ben ik vroeg naar bed gegaan en de volgende ochtend werd ik om acht uur wakker. Ik zette koffie en wilde een sigaretje opsteken. Maar ik had er niet eens zin in. Ik ben ervan bevrijd, de impact is heel groot!”

“Ik ben ook van lichamelijke kwaaltjes genezen tijdens dat gebed”, besluit ze. Ze vertelt dat ze geen last meer heeft van artrose in haar nek.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen