Vliegtuig Kenneth Copeland ingezet om Afghaanse christenen te redden, al 7000 mensen geëvacueerd

De Amerikaanse evangelist Kenneth Copeland heeft zijn vliegtuig uitgeleend aan het Nazarener Fonds, om christelijke vluchtelingen te redden uit Afghanistan. Samen met meerdere vliegtuigen die het Nazarener Fonds kreeg, na miljoenen te hebben opgehaald, zijn er inmiddels al zo’n twintig Boing 747’s naar Afghanistan gegaan.

De Amerikaanse radiopresentator Glenn Beck nam het voortouw in de actie, waarbij er veel geld binnenkwam. Reguliere media besteedden geen aandacht aan de actie, vertelt Beck, maar via social media verspreidde het zich snel.

Inmiddels zijn er zo’n 7000 christenen verplaatst vanuit Afghanistan, enkel door deze actie.

Beck voegde eraan toe dat sommige van die landen waarmee ze hebben gewerkt willen helpen, maar erg nerveus zijn. “De geestelijke oorlogvoering is op dit moment gaande. Alles is een strijd. Het is een strijd tussen goed en kwaad’, legt Beck uit.

Beck deed een beroep op Spreuken 24:11, waar staat: “Red hen die ter dood worden weggevoerd; houd degenen tegen die naar de slachtbank strompelen.”

Copeland
Evangelist Kenneth Copeland heeft een groot vermogen, mede omdat er veel oliebronnen op het terrein gevonden zijn waar hij woont. Ondanks de kritiek die hij krijgt op zijn rijkdom, draagt Copeland bij aan veel goede doelen, waaronder deze actie.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen