Kerst met The Chosen bereikt $ 9 miljoen in weekendkassa: ‘God heeft iets te zeggen’

“Christmas with the Chosen: The Messengers” vestigt nog meer records nadat het het bestverkochte en drukstbezochte evenement in de geschiedenis van bioscoopdistribiteur Fathom Events is geworden. De weergave van het kerstverhaal steeg afgelopen weekend tot $ 9 miljoen aan verkopen, volgens Forbes.

De film, die de geboorte van Jezus Christus verbeeldt vanuit het perspectief van Maria en Jozef, is tot 12 december te zien in 1700 bioscopen in heel Amerika.

Ondanks dat het een kaskraker werd dit vakantieseizoen, vertelde de maker, schrijver en regisseur van de film, Dallas Jenkins, aan CBN’s “The PrayerLink” dat hij cijfers niet ziet als een maatstaf voor succes.

“Voor mij gaat het om impact en zien wat God aan het doen is,” zei Jenkins. “God heeft iets te zeggen en ik wil er gewoon deel van uitmaken. Mensen lijken gewoon te reageren op wat God zegt en ik heb gewoon geluk dat ik er een rol in mag spelen”, voegde hij eraan toe.

Authentiek
Zoals CBN News meldde, wilde Jenkins dat de geboorte van de Heiland zo authentiek mogelijk zou zijn. Een opvallende scène toont Jezus’ aardse vader, Joseph, die dierlijke mest in een stal aan het scheppen is om ruimte vrij te maken voor zijn vrouw Maria om haar baby te krijgen.

Jenkins streeft niet alleen naar authenticiteit, maar schrijft het succes van de film toe aan de muziek en de vele hedendaagse christelijke artiesten die volgens hem een ​​gedreven passie hebben om het ware verhaal van Kerstmis te delen.

“Als je aan Kerstmis denkt, denk ik dat muziek net zo goed deel uitmaakt van de ervaring als geschenken, of je nu gelovig bent of niet,” legde hij uit. “Voor gelovigen gaan onze kerstliederen over de geboorte van Christus. Maar Kerstmis is de enige tijd van het jaar met een eigen muziekgenre.”

“We hebben artiesten gekozen waarvan we denken dat ze onze passie voor authenticiteit delen”, voegde Jenkins eraan toe. Opnamekunstenaar, Phil Wickham, sluit de film af met zijn versie van ‘Joy to the World’ en zei dat het feit dat hij deel uitmaakte van de film hem op een andere manier met andere gelovigen verbond.

“We bogen allemaal in eerbied en nederigheid voor de hele zaak”, zei hij. “We hebben ons verenigd met iets moois uit alle verschillende stromen van de kerken die samenkomen. Het is een enorm ongelooflijk beeld van wat Jezus kwam doen, namelijk om ons te redden en ons te verenigen.”

Release
Zodra de theatrale release van “Christmas with the Chosen: The Messengers” is afgelopen, zal het – net als de reguliere serie – gratis kunnen worden bekeken op de The Chosen-app die verbinding maakt met andere streaming-apparaten zonder kosten of abonnement.

Wickham vatte samen wat volgens hem de kernboodschap van de kerstspecial is.

“God noemde zichzelf Emmanuel, wat God met ons betekent, en dus niemand van jullie die daarbuiten kijkt, is alleen omdat Jezus niet alleen 2000 jaar geleden kwam, maar hij is nog steeds nauw betrokken bij elk van jullie levens”, zei hij.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen