Licht voor Dordt opent stiltecentrum voor het ASZ

PERSBERICHT

DORDRECHT – Licht voor Dordt opent sinds vrijdag 3 april om 11 uur een mobiel stiltecentrum op een parkeerplaats nabij het Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ). De corona hulpactie Licht voor Dordt werkt daarbij samen met de geestelijke zorg van het ASZ.

Geestelijk verzorger Martie Ottens en de coördinator van het stiltecentrum Wiebe van Horssen geven bij de opening een officiële toelichting op de bijzondere mobiele plek.
 
Het mobiele centrum wordt in de dagen daarvoor opgebouwd en draait dan op proef om vast te stellen dat het niet alleen op papier maar ook in de praktijk voldoet aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM in het belang van de volksgezondheid.

Het stiltecentrum is hard nodig. Immers: Veel mensen leven in de crisistijd in onzekerheid. Bezoekers van het ziekenhuis kunnen hun naasten niet of nauwelijks bezoeken.  “Graag bieden wij mensen een plek voor uiting van hun emoties”, aldus Ottens. Samen met haar collega ds. Anniek Lenselink draagt zij de afdeling geestelijke zorg. Zij geeft aan dat een stiltecentrum Licht voor Dordt op elke plek zou kunnen staan: “Maar in deze ingrijpende tijd, vormt het ziekenhuis wel het episch centrum.”

Het centrum draagt daarom de naam Stiltecentrum Licht voor Dordt (locatie ASZ).
Bij de ingang van het stiltecentrum – een witte tent van zes meter lang en drie meter breed-  komt een bord te staan met de tekst “Breng onze onrust tot rust.”

Wiebe van Horssen is  in het dagelijks leven coördinator van Missie Dordt. Hij treedt nu op als een van de coördinatoren van Licht voor Dordt en draagt zo ook het stiltecentrum.  “Wij willen via een stiltecentrum een plek van rust bieden voor iedereen.”In de tent staan  gratis witte en rode rozen. Als hart onder de riem kan een ieder gratis een roos meenemen.  De mensen hebben de keus om in een algemeen gedachteboek of op een gebedsmuur gevoelens en emoties te uiten. Tevens bestaat de mogelijkheid om een lichtje aan te steken.
Dit initiatief wordt breed gedragen en van harte ondersteund door de geestelijke zorg van ASZ. De gemeente Dordrecht heeft medewerking gegeven.

Aan de richtlijnen in het belang van de volksgezondheid zal streng de hand worden gehouden. Daarom staat zowel bij de   in- en uitgang van de tent staat een vrijwilliger van Licht voor Dordt. Wiebe van Horssen: ““De tent is vooral een plek van op adem komen. Onze vrijwilligers bieden een luisterend oor en zijn desgewenst beschikbaar voor gesprek of gebed. Uiteraard zal alles gebeuren op gepaste afstand conform de richtlijnen van het RIVM.”

Met afstandslijnen wordt ook de vereiste afstand gemarkeerd.
Het mobiele stiltecentrum is vanaf 3 april iedere dag geopend van 10.00 t/m 20.00 uur.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen