Mattheus van der Steen richt spontaan huiskerk op tijdens vakantie in Kroatië: “Gods Koninkrijk brak door”

Toen Mattheus van der Steen op vakantie ging naar Kroatië, nam de reis vanaf de eerste dag al een onverwachte wending. Bij aankomst in de havenstad Split, ervoer hij dat God erover sprak dat Hij Zijn Geest over Kroatië wil uitstorten. “De grond is klaar voor een bovennatuurlijke oogst en doorbraak.”

“Ik hoorde veel verhalen over hoe moeilijk het is in de stad Split. Mensen zeiden dat er letterlijk kerksplitsingen plaatsvinden, er geen eenheid is en er veel problemen zijn”, deelt Mattheus in een bericht op zijn Facebookpagina. “Ik hoor dit soort dingen keer op keer en heb moeten leren mijn oren en ogen te sluiten voor negatieve berichten over gebieden. Mijn God is in staat het onmogelijke te doen en ik wil dingen vanuit het perspectief van de hemel bekijken.”

Genezing en bekering
“Op de tweede dag van onze vakantie ging ik naar een houten strandhuis om meer informatie over het gebied te verkrijgen. Een jonge man hielp me. God liet me zien dat hij veel problemen had en met ernstige rugpijn kampte”, gaat Mattheus verder. “Toen ik hem vroeg of deze twee zaken klopten, begon hij te huilen. Na een kort gebed genas Jezus zijn rug en gaf de man zijn leven aan Jezus.

De jongeman was er helemaal van onder de indruk dat hij genezen was en dat God echt bestaat. Die avond deelde hij zijn getuigenis met zijn vrienden en mensen in zijn dorp. De volgende dag ging ik langs om te kijken hoe het met hem ging en waren er nog meer mensen die graag gebed wilden ontvangen.”

“ze zei dat God ons had gezonden om haar in jezus’ naam te bevrijden.”

Bevrijding van demon
“Een vrouw vertelde dat ze sinds haar geboorte door een demon werd lastiggevallen. Ze zei dat God ons had gezonden om haar in Jezus’ Naam te bevrijden. We gingen met haar en haar familie naar een van hun appartementen en daar kwam de hele familie tot geloof in Jezus.

De demon in de vrouw begon te manifesteren en te lachen en wilde de vrouw niet verlaten. Toch moest hij luisteren; in de Naam van Jezus en door Zijn bloed verliet hij de vrouw, terwijl ze schudde als een slang. Jezus redde haar van de duisternis.

Hoewel ze de komende tijd nog pastoraat en gebed nodig heeft, kon ze al getuigen van de verandering. Toen we het gebed beëindigd hadden, liepen we naar buiten en zagen we letterlijk een slang. We wisten dat er doorbraak was gekomen voor het Koninkrijk van God.”

Huiskerk
“Het dorpje vlakbij Split, waar deze mensen tot Jezus kwamen, had nog geen kerk. We besloten toen te bidden voor connecties. Daarna ontmoetten we leiders uit het gebied. Zij voelden zich enorm gezegend door wat er was gebeurd en we vroegen hen te helpen een huiskerk in het dorp op te starten.

De families die hun leven aan Jezus hadden gegeven, brachten we vervolgens bij elkaar. We kwamen samen in een van hun huizen.”

“Een nieuwe gemeenschap is geboren, hoop wordt hersteld, het Koninkrijk van God brak door de duisternis heen. Doorbraak is op handen in Kroatië. ‘Europe shall be saved!’”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen