‘Spirituele’ Kimberley ontmoette Jezus: “Ik zag ineens hoeveel duisternis mijn leven voortbracht”

Kimberly Ganput-Rohde verdiepte zich veel in de duisternis en deed zelfs werk als medium. “Ik haalde er eigenwaarde uit als mensen mij de erkenning gaven dat mijn inzichten klopten”, vertelt ze. Ze laat weten hoe haar leven als medium was, en hoe het veranderde toen ze God leerde kennen.

“Ik was vijftien jaar geleden een heel ander persoon dan wie ik nu ben. Ik was geen leuke dame. Ik had een slechte band met mijn vader en maakte veel afwijzing mee. Ik voelde me door hem totaal niet geaccepteerd.” Het was een reden voor Kimberley om in haar tienerjaren te gaan rebelleren.

Agressief
“Ik was een agressief persoon die veel ruzie zocht. Op mijn vijftiende begon ik met roken, jointjes roken, drinken en ook gebruik van XTC. Ik was erg populair op school, maar dat kwam vooral omdat veel mensen bang voor mij waren. Ik had veel macht en invloed op school.”

“Ik was erg populair op school, maar dat kwam vooral omdat veel mensen bang voor mij waren.”

“Ik was heel ongelukkig en constant op zoek, ook naar de duisternis. Ik wilde weten waar ik vandaan kwam en of er leven is na de dood. Ik was er nieuwsgierig naar. Ondertussen zag ik op tv paragnosten, zoals Char. Je komt daar erg makkelijk mee in aanraking. Makkelijker dan met het licht van de Heer.”

Ze legt uit wat de vorm van occultisme is die ze tegenkwam. “Het woord occult betekent ‘verborgen’. Oftewel: je doet dingen in de duisternis, in het verborgene. Dat geldt voor glaasje draaien, tarotkaarten, dat geldt voor astrologie. Je wordt er online mee doodgegooid. Ik heb aan al deze praktijken deelgenomen. Ik riep geesten op, ik deed aan reiki.”

De spanning
Kimberly vertelt wat haar er het meest in aantrok. “Vooral de spanning, het onbereikbare. Ik vond er erkenning in als ik dingen doorkreeg die juist waren. Toen ik een medium was, gaf dat status. Achteraf zie ik hoe de duivel me in de val heeft gelokt en hoe ik de duisternis verder aan het verspreiden was.”

Daar kwam desondanks verandering in. Ze vertelt hoe ze vanuit deze duisternis een transformatie meemaakte. “Ik werd depressief. Op mijn achttiende liep ik bij de psycholoog omdat ik ongelukkig was en me slecht uitte. Ik weet nog dat ik weleens had gebeden: ‘Als U bestaat, haal dat gevoel dan weg’, en dan haalde God het echt weg. Maar ik was zo gebonden, dat ik steeds weer mijn eigen weg ging.”

Gods licht
“Op een gegeven moment kwam ik een jongen tegen die Jeff heette – hij is uiteindelijk mijn man geworden. Hij sprak veel over God en ik zag Gods licht echt in zijn ogen. Hij had ook weleens tegenslagen, maar toch was hij vrolijk en wist hij altijd dat het goed zou komen. Die vreugde had ik zelf nooit, ook niet door te mediteren.”

“Hij sprak veel over God en ik zag Gods licht echt in zijn ogen.”

“Uiteindelijk besloot ik om met hem mee te gaan naar de kerk. Hoewel de dienst goed was, was ik toch niet helemaal geraakt. Ik voelde me meer verloren dan gered. Toen zaten we in de auto en daar zag ik een muntje in het sigarettenbakje liggen. Op dat muntje stond het cijfer drie, en ook de naam Christus. Ik vond dat toch wel heel bijzonder. Het raakte echt mijn hart.”

Bekijk de video, die in juni 2020 is opgenomen, om te zien hoe het leven van Kimberly uiteindelijk radicaal veranderd is en hoe ze nu onderdeel is van het aanbiddingsteam in de kerk.

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen