Misbruiktrauma overwinnen door je ware identiteit in Christus te kennen

Brenda Crouch deelt hoe ze het trauma van seksueel misbruik dat ze als kind meemaakte, overwon door haar ware identiteit in Christus te kennen.

Brenda Crouch
In een aflevering van Supernatural Life, gehost door Patricia King, vertelt tv-presentatrice en auteur Brenda Crouch over haar persoonlijke reis naar genezing van trauma. Op 8-jarige leeftijd kreeg ze te maken met seksueel misbruik door haar eigen vader. Op dat moment veranderde haar kijk op haar eigen identiteit.

Brenda leefde met het trauma van haar ervaring tot ze volwassen was. Toen ontmoette ze nog  meer mannen die haar ook begonnen te misbruiken. Nadat ze twee gewelddadige huwelijken achter de rug had, bevond ze zich op het dieptepunt van haar leven. Maar in die duisternis toonde God Zijn glorie door haar uit de diepte te trekken.

“Gods genade reikte tot in mijn afgrond, in mijn put, mijn taboeplaats, en Hij trok me eruit”, vertelt Brenda. “Het was een proces waarbij Hij me leerde hoe ik in Hem kon blijven, hoe Zijn genade werkte. Het was tijd om de mentaliteit van alles zelf te willen doen, los te laten. Vanaf dat moment leerde ik wandelen in Zijn genade en Zijn genezing.”

Ware identiteit
God bracht haar op dat moment genezing door haar de ware identiteit te tonen die ze in Christus heeft.

“Beetje bij beetje heeft Hij me op de plek gebracht waar ik kan begrijpen wie ik alleen in Christus ben. Ik hoef niet langer de volmaakte persoon te zijn. Al die beelden moesten weg en om mijn echte authentieke zelf te vinden.”

Na jaren rekende ze eindelijk af met de oorzaak van haar trauma. Ze vergaf haar vader voor wat hij had gedaan. Het was op dat moment van vergeving dat ze eindelijk uit haar gebondenheid werd bevrijd. Ze overwon het kwaad door te vergeven en de goedheid van God te zien, zelfs in haar eigen vader.

“We kunnen vast komen te zitten door boos en verbitterd te blijven. Dat zal ons vernietigen als we daarin blijven hangen. De Bijbel zegt dat we ons niet door het kwade moeten laten overwinnen, maar dat we het kwade met het goede moeten overwinnen. Dat is de strijd voorwaarts.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen